Bravo!

MVP U DRESU SRBIJE POKAZAO MAGIJU I U BEOGRADU: Zbog ovoga je natalentovaniji u Evropi! (VIDEO)

Autor Dušan Ninković

Talentovani plejmejker Nikola Topić izveo fantastičan potez u finišu meča Srbija - Portoriko.

Izvor: Twitter/arenasport_tv/printscreen

Reprezentacija Srbije je u jednom od poslednjih pripremnih mečeva pred Mundobasket demolirala Portoriko (110:75), a "orlovi" su široko raširenih krila iz Beograda poleteli u Aziju. Selektor Pešić iskoristio je priliku da tokom ubedljive pobede ukaže šansu na meču svim igračima koje trenutno ima na raspolaganju, pa je tako minute dobio i najmlađi seniorski reprezentativac Srbije, tek punoletni Nikola Topić.

Sin legendarnog Milenka Topića upisao je debitantski nastup u dresu seniorske reprezentacije i odmah pokazao raskošan talenat o kojem već mesecima priča čitava Evropa. Košarkaš Crvene zvezde na pozajmici u Megi u finišu susreta je fantastično proigrao Dušana Ristića, kojem nije bilo teško da postigne poene nakon što je ostao sam u reketu.

Topić je iznudio preuzimanje u akciji kojom je dirigovao, a kada se činilo da je ostao bez driblinga i da bi mogao da izgubi loptu bio je izuzetjno kreativan. Uspeo je da provuče loptu do saigrača i tako napravi jedan od najboljih poteza na meču. Pogledajte njegovu asistenciju:

Podsećamo, mladi Nikola Topić ovog leta praktično nije imao odmora. On je nakon završene sezone u kojoj je igrao za Crvenu zvezdu i OKK Beograd imao obaveze u juniorskoj reprezentaciji, gde je bio MVP Evropskog prvenstva u Nišu na kojem je osvojena zlatna medalja. Nakon samo par dana priključio se ekipi Mege za koju će igrati naredne sezone i odigrao jedan pripremni meč na Mikonosu, a zatim se javio Svetislavu Pešiću i stavio na raspolaganje seniorskoj selekciji Srbije.

BONUS VIDEO: