Dobri!

RIVAL SRBIJE DOVEO NBA IGRAČE I REĐA POBEDE: Više nisu autsajder, nose se i sa velikim imenima!

Autor Nikola Lalović

Savladali su Venecuelu, držali se protiv Brazila... Neće Srbiji biti lako u meču sa Južnim Sudanom.

Izvor: Profimedia

Južni Sudan se pojačao sa nekoliko NBA igrača i na pripremama za Mundobasket je pokazao zube! Ekipa Rojala Ajvija je u prethodna dva prijateljska meča itekako pokazala da neće Srbiji biti lako u mečevima sa njima. 

Sada su savladali Venecuelu rutinski sa 80:61, a prvo ime meča bio je plejmejker Čikago Bulsa Karlik Džons! On je dao 14 poena uz 5 skokova i 6 asistencija, dok je Marijal Šajok koga pamtimo iz Fenerbahčea imao 13 poena i 4 skoka, a Sandej Deh 12 poena i 7 skokova. Sa druge strane kod Rivala Kolmenares je imao 19 poena, ali niko drugi nije bio raspoložen. 

Rival Srbije u grupi B Svetskog prvenstva pokazao se dobro i pre nekoliko dana protiv Brazila. Tada je tim iz Južne Amerike pobedio 85:75, ali Sudanci se nisu predali. Gabrijel Venjen je postigao 17 poena i uz to je imao skokova,dok je bivši igrač MZT-a Nuni Omot ubacio 14 poena, a Karlik Džons je imao 12. Kod Brazilaca Soareš je imao 15, a novi igrač Crvene zveze Jago Mateu 13 poena kao i Majnl, dok je Vitor Benite koga pamtimo iz epizode u Cedeviti upisao 11.

Južni Sudan će biti treći rival Srbije u grupi na utakmici koja će biti odigrana u "Araneta Koloseumu" u Kvejzon Sitiju 30. avgusta. 

BONUS VIDEO: