Košarka

"PRITISAK? NARAVNO DA MOŽEMO DA SE NOSIMO SA TIM!" "Orlovi" lete pred Mundobasket - To je naša prednost!

Autor Nikola Lalović

Aleksa Avramović i Nikola Milutinov su bili jako zadovoljni.

Izvor: MN Press/Stelios Stefanou/Eurokinissi

Srbija je rutinski savladala Portoriko u "Beogradskoj areni" 110:75, a reprezentativci posle meča nisu krili zadovoljstvo urađenim na terenu. Centar Nikola Milutinov bio je nerešiva enigma za Portorikance, a posle meča je istakao da je zadovoljan kako igrom, tako i atmosferom u timu. 

"Odigrali smo na visokom nivou danas i samo tako da nastavimo. Koliko sam čuo ići će 13 igrača, imaćemo više igrača u rotaciji što je dobro i imako vremena da se odmorimo, da treniramo, videćemo.  Atmosfera je stvarno neverovatna ove godine i drago mi je da je tako, to govorio koliko smo zajedno", rekao je Milutinov posle meča.

Aleksa Avramović je sporije počeo meč, ali je posle bio jedan od najboljih u drugoom delu, a kao najbolju stvar našeg tima iz ovog meča istakao je agresivnost.

"Pre svega nivo agresivnosti u odbrani mnogo pokazuje i mnogo veliku prednost daje nama, pogotov u tom prvom poluvremenu gde smo napravili prednost od 40 razlike. Ušli smo sa visokim tempom u meč, iz toga su došli neki laki poeni u tranziciji, posle smo pogađali otvorene šuteve, uveli protivnika u svoj ritam... Atmosfera je sjajna, uvek kada se dođe u reprezentaciju je sjajno. Dosta se družimo zajedno i sada ćemo još više provoditi vremena zajedno", naglasio je on. 

Devet dana pred početak Mundobasketa on ističe da ni pritisak nije problem za naše momke jer su na to već navikli. 

"Naravno da možemo da se nosimo sa pritiskom, ceo život se spremamo za to. To je sastavni deo posla, mi igramo košarku i retko smo privilegovani da igramo posao koji najviše volimo, pogotovo kada je u pitanju reprezentacija", završio je on.