Košarka

TEODOSIĆ PRVI PUT U CRVENO-BELOM! Zvezdaši su ovu fotku čekali godinama

Autor Marina Periškić

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet počinju pripreme 25. avgusta, a objavljen je detaljan raspored za narednu 2023/24 sezonu.

Izvor: Instagram/KK Crvena zvezda/Screenshot

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet počinju pripreme za novu sezonu od 25. avgusta. Pre svega, košarkaši moraju da prođu sva testiranja zajedno sa lekarskim pregledima do 20. avgusta. Što se tiče rasporeda prijateljskih utakmica, crveno-beli imaju tri meča do učešća na turnirima na Sardiniji, u Minhenu i na Kipru.

Duško Ivanović neće imati na raspolaganju Dejana Davidovca, Majka Tobija, Marka Simonovića i Jaga Dos Santosa sve dok traje Mundobasket. Tim crveno-belih odmah nakon prvog treninga uputiće se u Staru Pazovu gde će boraviti sedam dana i pripremati se za utakmice koje ih čekaju. U bazi FS Srbije ekipa će boraviti od 25. do 31. avgusta, a poslednjeg dana boravka odigraće i prvu prijateljsku utakmicu protiv ekipe Spartaka iz Subotice.

Po povratku u Beograd, Crvenu zvezdu čekaju još dve trening utakmice 3. septembra protiv Dinamika, a dan kasnije protiv Borca iz Čačka. Nakon toga slede i turniri na kojima će se ekipa uigravati za start sezone. Na odlasku u Sardiniju, Zvezdu očekuju utakmice sa ekipama Olimpije iz Milana, Asvela i domaćina Dinamo Sasarija. Taj turnir igra se 9. i 10. septembra.

Samo šest dana kasnije, ekipa Crvene zvezde Meridianbet učestvovaće na turniru u Minhenu, na kome su učešće ove sezone potvrdile i ekipe Virtusa, Albe iz Berlina i domaćin Bajern. Pre početka sezone, crveno-beli će tradicionalno učestvovati na turniru na Kipru. Ove godine Nikozija će osim ekipe Crvene zvezde ugostiti i ekipe Makabija. Olimpijakosa i Žalgirisa. Taj turnir će se održati 22. i 23. septembra.

Igrače Crvene zvezde Meridianbet 26. septembra očekuju i standardne obaveze vezane za "Medijski dan Evrolige", a prvu takmičarsku utakmicu crveno-beli će odigrati u ABA ligi protiv ekipe Igokee u Laktašima. Premijeru pred domaćim navijačima Crvena zvezda će imati u Štark Areni protiv ekipe ASVEL-a 5. oktobra na startu ovosezonske Evrolige.

Pogledajte i fotografije sa lekarskih pregleda, gde se prvi put u opremi crveno-belih našao i Miloš Teodosić. Nekadašnji igrač FMP-a, CSKA iz Moskve, Olimpijakosa, L.A. Klipersa i Virtusa konačno će zaigrati u voljenom klubu.

BONUS VIDEO:

KK Crvena zvezda - sporne odluke protiv Partizana
Izvor: YouTube/KK Crvena zvezda mts