Košarka

Uvek podređen ekipi - Marko Simonović u Xtip Stream emisiji sa Sandrom

Izvor Promo

U 28. epizodi emisije „Xtip Stream“ gost je Marko Simonović, nekadašnji košarkaš, kod nas najpoznatiji po igrama u Crvenoj zvezdi gde je bio u tri navrata, ali i u reprezentaciji Srbije.

Izvor: Promo

Prva sezona Xtip Stream „Emisije“ sa Sandrom pobrala je simpatije sportske javnosti i nastavlja punom parom. Bavi se sportskim temama uz sjajne i dokazane sagovornike, a različitih pozadina, karijera, ciljeva i radnih navika.

Po dolasku u Beograd iz Prištine 1999. godine, počeo je da tapka loptu u dresu beogradskog Radničkog i to na govor roditelja, pa se lagano razvijao u sve boljeg igrača kroz Lavove 063, Radnički i Ergonom. Najpre je otišao u Ostende, ali je tu sezonu završio u vršačkom Hemofarmu i tek posle dve sezone put ga je odveo u podgoričku Budućnost. Jedna sezona u Albi ga je dovela do Crvene zvezde, pa je skoknuo u Po Ortez, da bi opet došao u beogradske crveno-bele. Dve sezone u Zenitu iz Sankt Peterburga bile su jedne od najboljih u njegovoj karijeri, usledila je Cedevita Olimpija i kraj karijere u Crvenoj zvezdi.

Sa Zvezdom je po četiri puta bio šampion Srbije i Regionalne ABA lige, uz pet pehara Kupa „Radivoja Koraća“, sa Budućnošću je tri puta bio šampion Crne Gore, uz tri Kupa. Kao član Univerzitetske reprezentacije osvojio je zlato na Univerzijadi 2009. i srebro 2007. godine, na Svetskom prvenstvu za seniore osvojio je srebro 2014. godine kao i isto odličje dve godine kasnije na Olimpijskim igrama u Rio De Žaneiru.

Posle nedavno završene igračke karijere uplovio je u trenerske vode i, kao i kada je bio igrač, rešen je da dobrim radom, konstantnim usavršavanjem, ali i svojim ličnim pečatom, ostavi veliki trag i u ovom delu košarkaškog sporta. Prvi posao, kao pomoćni trener u Crvenoj zvezdi, nije se završio najslavnije, pre svega zbog velikog spleta nesrećnih okolnosti, ali ne treba sumnjati da će popularni Simon uraditi velike stvari i kao šef stručnog štaba bilo kod kluba.

U ovoj Xtip Stream „Emisiji“ sa Sandrom videćete turu kroz Simonovićevu karijeru, čuti razne anegdote iz perioda igranja u Zvezdi, ali i iz inostranih epizoda, a naravno sve u superlativu kada je u pitanju branjenje boja nacionalnog dresa i grba pod tada vođstvom Aleksandra Đorđevića. Poznat je Marko kao čovek koji je uvek bio podređen ekipi, pravi vojnik, ali i jedan od idejnih vođa timova, pa treba očekivati da ostane svoj i u novom poslu.

Pratite MerkurXtip YouTube kanal i uživajte u sportskom sadržaju.