ŠTA!?

AMERIKANAC SE OBRUKAO, PA SE JOŠ HVALI!? Sramota pred Mundobasket, ne zna ni s kim igra!

Autor Milutin Vujičić

Entoni Edvards bi mogao malo bolje da se informiše o turniru na kome će predstavljati Amerikance.

Izvor: Profimedia/Ethan Miller

Košarkaška reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država nastupiće na Svetskom prvenstvubez nekih od svojih najboljih igrača, ali im to ne smeta. Demonstrirali su silu u dosadašnje četiri pripremne utakmice - redom su tukli Portoriko, Sloveniju, Španiju i Grčku - međutim, ne bi bilo loše da se malo bolje informišu o predstojećem Mundobasketu jer se Entoni Edvards pošteno obrukao pred turnir.

Sjajni košarkaš Minesote, koji je inače i starter u reprezentaciji SAD, bukvalno ne zna protiv koga njegova reprezentacija igra na Svetskom prvenstvu koje počinje za samo šest dana, odnosno održava se od 25. septembra do 10. oktobra na Filipinima, Indoneziji i Japanu. 

"Nisam ni znao da ćemo igrati protiv Grčke opet za deset dana...", kazao je Edvards nakon što su Amerikanci razbili Grke 108:86, pa se čini da je potpuno neinformisan stigao na pripreme reprezentacije.

Osim protiv Grka, sa kojima se sastaju 28. avgusta u Pasaju (Filipini), Amerikanci su u grupi "C" zajedno sa reprezentacijama Jordana i Novog Zelanda, pa je utisak da se neće preterano namučiti da prođu dalje. Ukrštaju se sa grupom u kojoj su Egipat, Meksiko, Crna Gora i Litvanija, a pitanje je da li je i to informacija koju zna Edvards.

Ako nešto ipak zna, onda je to da igra košarku, pa je upravo protiv Grčke odigrao najbolji meč od početka priprema. Pokazao je da je u uz Bransona lider ove generacije, pa je za samo 17 minuta postigao 21 poen.

BONUS VIDEO: