PRETPOSLEDNJA PROVERA

SRBIJA HVATA ZALET ZA SVETSKO PRVENSTVO! Pešić protiv Đorđevića - kad se igra, gde je prenos i šta svi čekaju da vide!

Autor Nemanja Stanojčić

Srbija igra protiv Kine pretposlednji meč pred Mundobasket.

Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Srbija igra poslednje dve provere pred Svetsko prvenstvo u košarci. Prvu će igrati protiv Kine, domaćina Kupa solidarnosti, drugu protiv Brazila. Okršaj sa ekipom Aleksandra Đorđevića igra se danas, u nedelju od 13.30 časova u Šenženu. Još jedna utakmica koju će srpski navijači moći da gledaju.

Svi u timu su složni u oceni da je tim na pravom putu. "Atmosfera je sjajna, uvek kada se dođe u nacionalni tim je sjajno. Družimo se zajedno, provešćemo još više vremena zajedno. Naravno da možemo da se nosimo sa pritiskom, ceo život se spremamo za to, to je sastavni deo posla", poručio je Aleksa Avramović pre puta u Kinu.

Svetislav Pešić imaće još dva meča da donese odluku koju svi čekaju - konačan spisak za Mundobasket. Prema viđenom izvesno je da se 11 putnika zna i da je ostala samo jedna dilema oko toga ko će putovati sa timom u Manilu i igrati u dresu sa državnim grbom.

KAD SE IGRA I GDE JE PRENOS?

Izvor: Mondo/U. Arsić

Meč Srbije i Kine igra se u Šenženu od 13.30 časova po srpskom vremenu, odnosno 19.30 po lokalnom. Prenos je na RTS 1, a kao i uvek tekstualni prenos možete da pratite na MONDU.

PEŠIĆEVA JEDNA DILEMA

Izvor: MN Press

Svi čekaju da vide konačan spisak selektora Pešića za Mundobasket. On je već naglasio da "mora da saopšti sve 48 sati pre prvog meča na prvenstvu", što znači da do 24. avgusta ne mora da objavi listu od 12 imena. Ali, mečevi sa Kinom i Brazilom daće verovatno i pravu sliku o tome na koga računa. Dilema je između Alekse Radanova i Boriše Simanića.

Ovo je 13 igrača koje je Pešić poveo u Aziju: Stefan Jović, Aleksa Avramović, Bogdan Bogdanović, Marko Gudurić, Vanja Marinković, Ognjen Dobrić, Aleksa Radanov, Dejan Davidovac, Nikola Jović, Filip Petrušev, Boriša Simanić, Nikola Milutinov i Dušan Ristić.

ĐORĐEVIĆ ODLIČNO POZNAJE "ORLOVE"

Izvor: MN Press

Srbija će igrati protiv Kine i legende srpske košarke. Na njihovoj klupi sedi Aleksandar Đorđević, nekadašnji selektor "orlova". On odlično poznaje srpski tim i to je ujedno i najveća prednost kineske selekcije u predstojećem duelu.

Inače, Srbija i Kina igraće i na Mundobasketu 26. avgusta. Pored spomenute dve selekcije u grupi su još Portoriko i Južni Sudan.

BONUS VIDEO: