Jes!

POČELO SVETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI! Odmah se igra u dve države - na terenu ZVEZDE!

Autor Dušan Ninković

Sve do 10. septembra pratićemo najbolje košarkaške reprezentacije.

Izvor: Profimedia

Ono što smo čekali još od Kine i 2019. godine konačno se desilo - počeo je Mundobasket 2023! U Japanu, Indoneziji i na Filipinima od danas pa sve do 10. septembra najbolje svetske košarkaške selekcije takmičiće se za zlatnu medalju, a nas će najviše zanimati šta radi četa Svetislava Pešića u Manili. Srbija igra u subotu, a u petak je turnir otvoren utakmicama Angola - Italija, odnosno Finska - Australija!

To znači da su ljubitelji košarke odmah u prilici da vide velike košarkaše zvezde poput Laurija Markanena, Petija Milsa, Simonea Fontekija, pa i Dantea Egzuma koji se nakon sjajne sezone u Partizanu preselio u redove Dalas Maveriksa.

Meč Angole i Italije igra se u Manili, a ta grupa će na kraju tri kola "ukrstiti" sa našom, pa će nam biti veoma važni rezultati koji su ostvareni. Recimo, Italija važi za najtežeg protivnika kojeg Srbija treba da pobedi kako bi u nokaut fazu takmičenja - sve do same završnice - izbegla Amerikance!

Sa druge strane, Finci i Australijanci smešteni su u Japanu i svoj meč igraju u Okinavi. Pored njih u grupi su još domaćin Japan i reprezentacija Nemačke, koju pojedini analitičari svrstavaju u grupu favorita iz senke. U teoriji, Nemci bi mogli da iznenade i da se umešaju u borbu za medalju, iako im put do završnice neće biti lak.

I ove godine se kao najveći favoriti ističu Amerikanci, koji su u oslabljenom sastavu došli na Mundobasket, ali su tokom priprema pokazali da su ozbiljan tim. Reprezentacija Srbije ne kotira se sjajno i bukmejkeri ne vide nas u najužem krugu favorita, što bi moglo da skine pritisak sa nacionalnog tima. Srbija takmičenje počinje protiv Kine, zatim igra protiv Portorika i južnog sudana, a veoma je važno da se upišu tri pobede na tim mečevima.

BONUS VIDEO: