Košarka

NIKOLA PEKOVIĆ STEGNUO PESNICU, CRNA GORA POBEDILA! Svi na Mundobasketu gledali ka njemu posle vesti o srčanom udaru

Autor Mladen Šolak

Nikola Peković slavio pobedu Crnogoraca na Svetskom prvenstvu na Filipinima.

Izvor: Twitter/ClutchPoints

Crna Gora pobedom je počela učešće na Mundobasketu na Filipinima, jer je savladala Meksiko 91:71. Dok se meč završavao, svi su primetili kako se predsednik Košarkaškog saveza Crne Gore radovao iza klupe, slaveći trijumfalni početak nacionalnog tima. Najbolji strelac Crnogoraca bio je NBA as Nikola Vučević sa 27 poena, a utakmica je odigrana pred 6.668 navijača, koji su dali sve od sebe da Meksiko "zakuva", ali nije im ostvaren azemlja.

Vučević je predvodio Crnu Goru do vođstva od devet poena na poluvremenu, posle čega je dobio podršku Petra Popovića, koji je vezanim trojkama pogurao tu razliku do velikih 16 poena. Ekipa Boška Radovića tako je prema planu počela učešće na Mundobasketu, uz dominantan nastup atraktivnog centra, čiji su potezi izazivali oduševljenje publike. Promašio je samo četiri od 15 šuteva, uhvatio osam skokova, a veliku podršku imao je i u plejmejkeru Kendriju Periju, koji je završio meč sa 16 poena i sedam asistencija.

Ono što takođe raduje je i činjenica da je Nikola Peković dobro nakon navoda da je pre nekoliko meseci imao srčanih problema.

U ovoj grupi takmiče se još i Litvanija, koja je apsolutni favorit, kao i Egipat i to dovoljno govori o značaju pobede Crnogoraca kojom su se "upisali" i verovatno overili plasman u drugu rundu. Timovi iz ove grupe ("D") ukrstiće u drugoj fazi sa ekipama iz Grupe C, u kojoj su Amerika, Jordan, Grčka i Novi Zeland.