ZVANIČNO

KOLIKE SU PLATE U PARTIZANU I CRVENOJ ZVEZDI? Objavljeni podaci zaposlenih, evo kakvo je stanje

Autor Milutin Vujičić

Pogledajte kolike su prosečne plate u fudbalskim i košarkaškim klubovima Partizan i Crvena zvezda.

Izvor: MN Press

Kolike su prosečne plate u sportskim klubovima u Srbiji? Ovom temom bavio se portal "Biznis" koji je napravio listu od 99 preduzeća sa deset ili više zaposlenih koje su isplaćivale najviše prosečne zarade u 2022. godine, a ovi podaci su javno dostupni u godišnjim finansijskim izveštajima.

Tako posmatrano, najviše su u proseku zarađivali zaposleni u KK Partizan čijih 18 zaposlenih je u proseku primalo 5,2 miliona dinara mesečno, piše "Biznis". Prema dostupnim podacima, KK Partizan je prošle godine ostvario EBITDA (dobit pre kamata, poreza i amortizacije) od 1.971.388 evra, a njegovi navijači su se u aprilu ove godine organizovali u donatorskoj akciji prikupljanja novčane pomoći za otplate poreskih dugovanja šampiona ABA lige.

Na listi su i KK Crvena zvezda u kojoj je naznačeno da radi 51 zaposleni sa prosečnom platom od 1.583.187 dinara, a potom slede naši fudbalski klubovi koji imaju mnogo više zaposlenih. FK Crvena zvezda ima prosečnu platu od 863.991 dinara (325 zaposlenih), a za njima je FK Partizan (240 zaposlenih) sa 652.392 dinara.

BONUS VIDEO: