Košarka

DA LI SU SE AMERIKANCI UPLAŠILI?! Stali pred košarkaše i zaigrali HAKU - NBA zvezde su ovo prvi put videle u životu!

Autor Mladen Šolak

NBA košarkaši su ovo prvi put videli u životu

Izvor: Twitter/FIBAWC

Borbena reprezentacija Novog Zelanda zaigrala je svoj čuveni, tradicionalni ples haka uoči utakmice Mundobasketa protiv Sjedinjenih Američkih Država. Potpuni autsajder veoma drži do svoje tradicije i kao i u svim sportovima, i danas je uoči meča odigrao ples koji, istine radi, izgleda mnogo strašnije kada ga igraju ragbisti te zemlja, koji su tradicionalna sila u tom sportu.

U ovom slučaju, NBA košarkaši na Mundobasketu nisu delovali previše impresionirano ratničkim plesom, ali su ga strpljivo i ozbiljno odgledali do kraja, poštujući tradiciju protivnika protiv kojeg su pomalo nervozno otvorili učešće na Mundobasketu na Filipinima. Povrh toga, pažljiviji ljubitelji košarke u Srbiji sigurno su primetili da je u ekipi u "Tol Bleksa" i bivši košarkaš FMP-a Fin Dilejni, koji se takođe samouvereno suprotstavio NBA asovima.

Na klupi Novozelanđana je čuveni Pero Kamerun, košarkaš koji je u vreme svog igračkog zenita bio svetski popularna zvezda i član idealne petorke Mundobasketa 2002. godine, na kojem je naša reprezentacija osvojila svoje poslednje zlato.

BONUS VIDEO: