Evo šta smo gledali

PET STVARI KOJE NISTE VIDELI U PRENOSU SRBIJA - KINA: Filipov bol, Pešićev krik i srpska zastava baš iza Saleta!

Autor Nikola Lalović

Sa lica mesta vam donosimo detalje meča Srbije i Kine koje niste mogli da vidite. Od izveštača MONDA sa Mundobasketa Nikole Lalovića

Izvor: Adria media group/ Dado Đilas

Srbija je savladala Kinu 42 razlike na otvaranju Svetskog prvenstva i tako je zauzela ubedljivo prvo mesto u grupi B na startu takmičenja. Selektor azijske selekcije Aleksandar Đorđević posle meča je govorio o tome da za njegov tim takmičenje počinje tek sada, a Svetislav Pešić je pričao o specijalnim zadacima koje su njegovi izabranici morali da izvršavaju.

Videli smo na licu mesta u "Araneta Koloseumu" mnogo toga što preko TV ekrana nije moglo da se vidi, a najbitnije je naravno stanje Filipa Petruševa!

NE DELUJE LOŠE!

Izvor: RTS/screenshot

Selektor Pešić je na konferenciji za medije istakao da je sve u redu sa centrom Filadelfije, a nakon što se na početku druge četvrtine Petrušev povredio videli smo ga na kako zajedno sa selektorom napušta teren. Na poluvremenu je izašao zajedno sa Pešićem i u razgovoru je očigedno odlučeno da neće izaći na teren. Videli smo da ima bandaž i led na zglobu, da se kreće malo teže, ali zaista to nije izgledalo kao ozbiljnija povreda. Vratio se na teren na kraju poluvremena i šutirao na koš, a deluje da je zaista mogao nazad na teren u slučaju da je to bilo potrebno. Videćemo na čemu smo kada otok splasne.

ALA KINEZI TUKU

Izvor: Kurir/Dado Đilas

Ovo je zaista previše. Celu utakmicu su igrali preko granice faula i sudije su ovde morale više da zaštite srpske košarkaše. Videli smo i da se desila povreda, a čudo je kako ih nije bilo ni više. Na pola treće četvrtine su naši igrači krenuli ozbiljno da negoduju, pa je tako Bogdan Bogdanović kada je pogodio uz faul koji nije sviran prišao sudiji jako besan je stegao zube na sudiju! Na 24 razlike pri rezultatu 71:47 igra Kine je bespotrebo gurnuo Aleksu Avraovića na parket. Zaista bespotrebno.

SRPSKA ZASTAVA IZA SALETA

Izvor: Profimedia

Kinezi su okupirali arenu i od oko 8.000 gledalaca sigurno je 5.000 ili 6.000 bilo tu da navija za Kinu. Uz malo Srba bilo je i Filipinaca, a jedan deo srpskih navijača se pozicionirao iza Aleksandra Đorđević. Tako je ceo meč Đorđević vodio sa velikom srpskom zastavom iza svojih leđa, ali ovoga puta u kineskoj opremi.

NAVIJAČA NEMA, A TEK VIP...

Izvor: MONDO/Nikola Lalović

Već smo pisali o tome da je poseta na utakmicama jako loša i da će zbog cena karata verovatno tako biti i na narednim mečevima, a FIBA se nije proslavila ni sa slavnim ličnostima. Na otvranju se pojavio Dirk Novicki, a sad je VIP loža bila potpuno prazna. Kasnije su dovedeni ljudi iz publike da je popune, ali ni njih nije bilo dovoljno za sva mesta.

PEŠIĆEV KRIK

Izvor: Kurir/Dado Đilas

Vodila je Srbija 45:27 kada se do novinarskih mesta prolomio uzvik Svetislava Pešića "Ajde odbrana!" Ne bi to bilo vredno pomena da novinarska mesta nisu skoro pa u "golubarniku", nekih 100 metara od mesta gde je klupa Srbije, a uz to i jako visoko u odnosu na teren. Pešiću je bilo stalo da na ovom meču ćak i na 18 poena razlike ne bude opuištanja. Nadajmo se da će tim biti ovako i "zategnut" kada na red dođu ozbiljiji protivnici.

BONUS VIDEO: