OPA!

ŠOK REZULTAT KOJI JE BITAN ZA SRBIJU NA SVETSKOM PRVENSTVU! NBA centar UNIŠTIO Italiju, ali nije moglo bez drame

Autor Nemanja Stanojčić

Dominikanska Republika pobedila je Italiju na Mundobasketu.

Izvor: Profimedia

Dominikanska Republika pobedila je Italiju na Svetskom prvenstvu u košarci - 87:82! Na krilima centra Minesote Karla-Entonija Taunsa (24, 11sk, 5as) ostvarena je velika pobeda i obezbeđeno je prvo mesto u grupi i prolazak u drugu fazu takmičenja. Moglo je ovo i da se nasluti kada je Đanmarko Poceko napravio haos u prvom polvuremenu.

Selektor "azura" isključen je pošto je dobio dve tehničke, pa se svađao, pretio sudijama, reagovalo je i obezbeđenje zbog njega, tako da je ostavio ekipu na cedilu u drugom poluvremenu. Prednost Dominikane u poslednjoj deonici išla je i na "+17" (77:60) i tada je delovalo da je meč završen i da je sve gotovo.

Italijani su se unervozili, Ahile Polonara napravio je nesportsku ličnu na Taunsu, što je samo još jedan odraz dešavanja u njihovom timu. Ali, to je bila ustvari najava drame. Italija je zahvaljujući šutu za tri, potezima Marka Spisua i nekim nelogičnim potezima i gupostima protivnik uspela da s vrati i da smanji na samo tri razlike (85:82), ali nije bilo vremena za preokret... Kada je u pitanju lista strelaca pored Taunsa u pobedničkom timu istakao se Felis (24, 5sk, 5as), dok je na drugoj strani najbolji bio Spisu sa 17 poena.

Inače, Srbija se ukršta upravo sa ovom grupom i velika je šansa da će to biti Dominikanska Republika i Italija. Bodovi se prenose u narednoj fazi, ali samo protiv ekipa koje su prošle, tako da bi u slučaju prolaska spomenute dve zemlje Dominikana prenela dva, a Italija nijedan bod.

BONUS VIDEO: