Košarka

VERUJTE MI, HOĆU DA GA UBIJEM! Ludilo na Mundobasketu: Naterali su me da PATIM! (VIDEO)

Autori Nikola Lalović Nemanja Stanojčić

Nestor Garsija i Andres Feliz napravili su šou na konferenciji za štampu. Od izveštača MONDA sa Mundobasketa Nikole Lalovića.

Izvor: Printscreen/YouTube/FIBA Media

Dominikanska Republika upisala je dve pobede na dva meča na Svetskom prvenstvu, srušila je Filipine i Italiju i rešila pitanje prolaska u narednu fazu takmičenja. Briljirali su Karl-Entoni Tauns (24, 11sk, 5as) i Andreas Feliz (24, 5sk, 5as). Na konferenciji za medije posle toga nastao je pravi šou.

Prvo se Feliz nasmejao kada je dobio pitanje o tome da li je stavio ruku u led posle sjajne partije. "Moram da se zahvalim saigračima, bili su sjajni, oni su zaslužni za to, hvala im što su delili loptu sa mnom, ja sam srećan što sam pomogao timu", izgovorio je Feliz, a onda se umešao selektor Nestor Garsija i pitao ga zašto se nije zahvalio treneru. Posle osmeha je Andres dodao da je rekao "celom timu".

Potom je došao red na selektora koji je prvo pohvalio Italijane koji su na meču ostali bez Đanmarka Poceka koji je isključen. "Prvo da kažem da poštujemo tim Italije i njihove igrače kao i trenera koji je fantastičan. To je nacionalni tim sa velikom istorijom. Ali kao što sam ranije rekao u pres konferencijama ja verujem i previše u moje momke. Kada su fokusirani igraju dobru košarku. Bili smo zbunjeni na početku, ali su kasnije igrali kako treba. Kombinacija Montera i Andresa. Našli su dobru selekciju šuta, dobar ritam i veoma smo srećni da je teško igrati protiv jkednog od najboljih timova sveta. Ni u jednm momentu nismo paničili i igrali smo mnogo minuta na na način."

Znao je da ne sme da dođe do opuštanja. "Oni imaju dobre šutere, dobre igrače sa loptom, igraju na dodatni pas, dobri su u tranziciji... Ja sam tajmaute odlagao, ali kada sam ih pozvao morao sam jer Italija kažnjava svačije greške. Posle smo probali da igramo brzo, da dodajemo loptu... Italiji i takvim timovima ne smete dati šansu jer će vas kazniti. Zato mislim da su posle igrali jako dobro."

U miks zoni bilo je emotivno, grlio je Taunsa i to je dokaz da vlada odlično raspoloženje. "Naravno da je bilo emotivno, jer mi poštujemo sve, ali znamo da je Italija favorit ove grupe. Znamo i kako mi igramo i znamo da imamo jednu zemlju koja voli košarku. Igramo za naš narod, za ponos, nije košarka samo taktika. Vrlo smo srećni danas jer nikada Dominikanska Republika nije dobila Italiju. To je za nas nešto neverovatno! Imam neke drugačije igrače u timu, neki su u NBA, neki u Evropi, neki u Razvojnoj ligi, imamo mnogo stilova košarke, nije lako to povezati. Ponekad, kada imate mnogo načina da igrate košarku možete da zbunite protivnike i to je naš kvalitet."

Za kraj se ponovo okrenuo ka Felizu. "Ja hoću da ga ubijem svaki trening! Ali sam srećan jer smo sada pobedili. Sada su me na treninzima naterali da patim cele nedelje, ali kada pobede onda se svi volimo", zaključio je Garsija sa osmehom.

BONUS VIDEO: