Uh!

DEBAKL KINE I SALETA ĐORĐEVIĆA - RAZBILI IH I AFRIKANCI!

Autor Dušan Ninković

Težak poraz nekadašnjeg selektora Srbije na klupi azijske selekcije.

Izvor: Adria media group/ Dado Đilas

Reprezentacija Kine predvođena selektorom Aleksandrom Đorđevićem potpuno je razočarala na Svetskom prvenstvu čiju grupnu fazu igra na Filipinima. Nakon ubedljivog poraza od Srbije koji je bio očekivan, Kinezi su podbacili u meču protiv Južnog Sudana (89:69) i tako praktično već posle dva meča ostali bez šansi da se plasiraju u narednu rundu. 

Kineze trenutno u igri drži samo teorija - tri pobede Srbije u grupnoj fazi za reprezentaciju Srbije, kao i njihov ubedljiv trijumf nad Portorikancima u poslednjem kolu grupne faze. Teško je zamisliti takav scenario, posebno nakon što smo u prva dva meča videli da reprezentaciji Kine ne pomaže ni "naturalizovani" NBA igrač Kajl Anderson, kojem su pred turnir dodelili pasoš zbog porekla njegove prabake. Prisetite se meča protiv Srbije:

Upravo je Anderson bio najefikasniji igrač u Đorđevićevom timu sa 22 postignuta poena, ali to nije bilo ni blizu dovoljno za pobedu. Igrač Minesote šutirao je 6/13 za dva poena, imao dve izgubljene lopte i četiri napravljene lične greške, pa se ne može reći da je bio pravi lider tima na ovom susretu. Sa druge strane, kao i u prvoj rundi, u dresu reprezentacije Južnog Audana najefikasniji bio je Karlik Džons koji je postigao 21 poen, iako i on zna da "privatizuje" igru nacionalnog tima.

Što se tiče same utakmice, Portorikanci su na kraju prve deonice imali osam poena prednosti, a tokom drugog dela je ona bila i dvocifrena. Uspela je Saletova ekipa da se vrati i na odmor ode sa pristojnih 44:40 za Južni Sudan, ali... Kada se očekivala reakcija u nastavku, Kinezi su ostali bez snage. Samo su u uvodnih nekoliko minuta treće četvrtine bili bolji od rivala, pre nego što im se igra u potpunosti raspala. Tada je afrička selekcija preuzela kontrolu nad utakmicom i do kraja stigla i do 20 poena prednosti.

BONUS VIDEO: