Košarka

NIKOLA JOKIĆ DOBIO PRIZNANJE OD DAČIĆA: Pre njega uručeno samo JEDNOM srpskom sportisti!

Autor Dušan Ninković

Srpski košarkaš Nikola Jokić dobio je priznanje od Ivice Dačića, ministra spoljnih poslova.

Nikola Jokić je dobio vredno priznanje od Srbije! Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić uručio je najboljem igraču NBA lige i najboljem srpskom košarkašu Nikoli Jokiću priznanje, za promociju ugleda Srbije u svetu. Ovo priznanje Nikoli Jokiću dodeljeno je na Dan srpske diplomatije!

Ivica Dačić je u razgovoru sa Jokićem rekao da mu predstavlja posebno zadovoljastvo što ima priliku lično da mu uruči ovo priznanje i zahvalio mu što deo svojih uspeha posvećuje svojoj zemlji.

Ministar je istakao da će država znati da ceni napor i uspehe naših ljudi na svetskoj sceni, bilo da se bave sportom, umetnošću ili bilo kojim poslom u kojem će nadmašiti naše nacionalne okvire i proneti dobar glas o Srbiji širom sveta, dodajući da je to naš dug i obaveza prema njima koji čine mnogo za diplomatiju i ugled svoje zemlje.

Ovo priznanje Ministarstvo spoljnih poslova dodeljuje istaknutim pojedincima koji promovišu ugled Srbije u svetu kroz svoju profesiju. Priznanje koje se dodeljuje povodom Dana srpske diplomatije pre Nikole Jokića dobio je samo jedan srpski sportista - Novak Đoković i to 2020. godine. 

BONUS VIDEO: