Čulo se!

PEŠIĆ VIKNUO: NEMOJTE DA SE BRUKAMO! Šok tajm-aut srpskog selektora: "Da budemo provincijski tim..."

Autor Dušan Ninković

Iskusni košarkaši trener sazvao tajm-aut Srbije o kojem se priča!

Izvor: Kurir/Dado Đilas

Reprezentacija Srbije je na Svetskom prvenstvu čiju grupnu fazu igra na Filipinima zabeležila i drugu pobedu - savladan je Portoriko (95:77) nakon odlične prve dve i užasne naredne dve četvrtine. Tokom trećeg perioda susreta reprezentativci Srbije bili su previše opušteni, pa je dovedena u pitanje čak i ogromna prednost od 30 poena koju su imali na poluvremenu!

Dok je Portoriko svim silama pokušavao da se vrati u meč, Svetislav Pešić je pozvao tajm-aut o kojem će se pričati danima. Iskusni košarkaški trener rekao je svojim igračima da se odmah poprave, da se ne brukaju i da na terenu ne izgledaju kao provincijski tim!

"Popravljajte igru odmah! Odmah da se popravi igra, nemojte da se brukamo! Da budemo provincijski tim", govorio je Svetislav Pešić na tajm-autu u trećoj deonici svojim košarkašima, pri rezultatu. U tim trenucima nisu odreagovali, Portoriko je nastavio da igra bolje, ali je na kraju sve završeno kako smo želeli - Srbija se u poslednjem delu meča oporavila od šoka, zaigrala ozbiljnije i stigla do ubedljive pobede koja je šalje u drugu fazu Mundobasketa. 

U prvoj fazi takmičenja ostala je još utakmica protiv Južnog Sudana, a pobeda nad afričkim timom znači i da će Srbija sa maksimalnim učinkom proći u drugu fazu, gde se prenose bodovi osvojeni protiv ekipa koje idu dalje. Tamo će nacionalni tim, predvođen Svetislavom Pešić, ukrstiti sa grupom u kojoj su Italija, Filipini, Angola i Dominikanska Republika.

BONUS VIDEO: