Iskreno!

"REKAO SAM IM PAR REČI... NE SMEM OVDE DA IH PONOVIM!" Trener Portorika BESAN, nije štedeo svoje igrače!

Autor Dušan Ninković

Trener Portorika Nelson Kolon nije štedeo svoje igrače posle prvog poluvremena meča sa Srbijom. Odigrali su jako loše, a on to nije hteo da trpi.

Izvor: Kurir/Dado Đilas

U drugom kolu Svetskog prvenstva u grupi B Srbija je savladala Portoriko (95:77), a utakmica je na kraju bila mnogo neizvesnija nego što se očekivalo na poluvremenu. "Orlovi" su prosto pregazili rivala u prvom delu igre, a onda je u drugom delu tim izašao mnogo bolje.

Ispostavilo se da je na poluvremenu bilo "ribanja od strane trenera Nelsona Kolona.

"Teška utakmica, kao da su bile dve za nas. Počeli smo u prvom poluvremenu polako, mekano, izduvano, davali su nam lake poene u tranzicji i protiv ovakvog tima je teško da se vratiš. Probali smo to u drugom poluvremenu, da zaustavimo njihovu tranziju i to nije bilo dovoljno da se pobedi tim kao Srbija. Videli smo energiju, trud i moramo ovo iz drugog poluvremena da prenesemo u sledeću utakmicu, bićemo spremni za to", rekao je Kolon.

Šta ste rekli ili uradili u poluvremenu? "Rekao sam im nešto, nekoliko reči koje ovde ne mogu da kažem i nakon toga su bili mnogo ponosniji. Mi iz Portorika moramo da damo sve od sebe kada imamo ovakve utakmice. Videli smo promenu i intenzitet u igri, ovako moramo da igramo sve utakmice. Moramo opet da imamo ovakvu energiju kao iz drugog poluvremena".

Medijima se obratio i košarkaš Ajzea Pinjero, ali je on bio veoma kratak ovom prilikom. "Definitivno smo bili dva potpuno drugačija tima u prvom i drugom poluvremenu. Nismo igrali odbranu, lopta uopšte nije dobro kružila... U drugom poluvremenu smo bili aktivniji u napadu i u odbrani".

BONUS VIDEO: