Čvrsto

KO JE POTCENIO JUŽNI SUDAN? PA ONI SU NAJBOLJI POSLE KANADE! Pešić priznao: Voleo bih alternative, ali... (VIDEO)

Autor Nikola Lalović

Selektor Srbije Svetislav Pešić je istakao nakon treninga Srbije da nikako ne potcenjuje Sudan i nahvalio je našeg narednog rivala.

Izvor: MONDO/Nikola Lalović

Srbija je održala svoj poslednji trening u prvoj grupnoj fazi Svetskog prvenstva na Filipinima. Selektor Svetislav Pešić je nakon treninga istakao da je svaka utakmica na takmičenju teška, a posebno je pohvalio tim Sudana. 

"Imamo tešku utakmicu, ovde je svaka utakmica teška. To se može videti po rezultatima na ovom Svetskom prvenstvu gde su već počela iznenađenja. Naravno da smo mi favoriti i mi se ne sakrivamo da smo favoriti protiv sutrašnjeg protivnika. Ali oni su ozbiljna ekipa, jedna od retkih koja igra sa puno atletike, puno trčanja. Agresivna u odbrani, agresivna u skoku, raspoložena posle jučerašnje pobede. Vidite kako su savladali Kinu, Kina nije mogla da se sastavi u zadnjoj četvrtini", naglasio je iskusni Pešić. 

Proslavio je rođendan pobedom nad Portorikom, sada se nada pobedi protiv afričke selekcije i ističe da je njegov tim ovde ne samo da pobeđuje. Postoje i drugi ciljevi. 

"Ne postoji nijedan protivnik koga mi ne respektujemo ali pre svega moramo da znamo da smo mi ovde da kroz utakmice probamo da poboljšamo našu igru. Ovo je tek odigrana druga utakmica. Kako ćemo da igramo videćemo, ali svaka utakmica je za nas kao plejof utakmica. Znamo sa kim igramo, imaćemo samo jedan trening", rekao je Pešić pa dodao: "Sutra nećete imati prilike da dođete, daću vam slobodno, odmorite se, naspavajte se nemate potrebe da dolazte jer neće biti treninga sutra."

Nakon što je otkrio da su Filip Petrušev i Aleksa Avramović uprkos povredama koje su zadobili u prve dve utakmice trenirali, osvrnuo se na predlogu da se u sastavu svake selekcije na velikim takmičenjima nađe 14 igrača.

"Taj predlog odavno postoji, ali FIBA ga nije usvojila. Verovatno imaju razloge, ali koji su… Ne znam, ne bavim se time. Svi bi mi voleli da imamo još neke alternative, ali šta da radimo", istakao je Pešić. 

Na pitanje MONDA da li je razgovarao sa igračima o lošoj trećoj četvrtini protiv Portorika odgovorio je: "Do večeras nismo imali razgovor, vreme smo iskoristili da se pripremimo za utakmicu protiv Južnog Sudana. Neće biti treninga u sredu, bilo je vrlo važno da napravimo dobar trening, koliko je to moguće u uslovima. Tek kada se vratimo u hotel, imaćemo sastanak koji će pre sve biti posvećen analizi narednog protivnika Južnog Sudana."

Na kraju se nije složio sa ocenom da su možda neke ekipe potcenile Južni Sudan, pa je čak naglasio da smatra da je Južni Sudan posle Kanade ekipa koja na ovom prvenstvu igra najbolju odbranu.

"Slušajte, ja ne znam ko ih je potcenjivao, da li smo ih mi potcenili? Znamo malo da preteramo, ali mi koji smo unutra, mi pratimo, mi znamo kakva su ekipa, odlična, školovani igrači, imaju jednog od najboljih, da ne preterujemo, i da im ne bi toliko hvalili, ali ekipa su koja igra, uz Kanadu, najbolju odbranu", naglasio je Pešić. 

BONUS VIDEO: