POBEDA

ITALIJA PONOVO ČEKA SRBIJU! Cela dvorana tuguje, nije pomoglo ni NBA pojačanje

Autor Nemanja Stanojčić

Italija je savladala Filipine i prošla u drugu fazu Mundobasketa gde čeka reprezentaciju Srbije.

Izvor: Profimedia

Italija se iskupila za poraz od Dominikane i prošla je u drugu fazu Svetskog prvenstva. Pred više desetina hiljada filipinskih navijača pobedila je jednog od domaćina šampionata, selekciju Filipina - 90:83. Đanmarko Poceko ovog puta uspeo je da ostane smiren i da ga sudije ne isključe kao u prethodnom meču. Domaćinima nije pomogla ni odlična partija NBA pojačanja Džordana Klarksona (23, 7sk, 6as).

Ovo ujedno znači da će u narednoj fazi igrati sa reprezentacijom Srbije pošto se upravo te dve grupe ukrštaju. Doduše, "orlovi" još nisu matematički prošli, ali je teško očekivati da će izgubiti od Južnog Sudana sa oko 50 poena razlike i uz to Portoriko mora ubedljivo da savlada Kinu. Podsetimo, "orlovi" su izgubili od "azura" u odlučujućem meču za plasman na Olimpijske igre u Japanu, kao i u osmini finala prošlogodišnjeg Evropskog prvenstva...

Bodovi se prenose i u drugu rundu takmičenja, pa će tako, ako Pešićevi "orlovi" opravdaju ulogu favorita, zajedno sa Dominikanom imati skor 3-0, dok će Italija i druga reprezentacija iz grupe B imati po 2-1.

BONUS VIDEO: