Košarka

VREME JE ZA OSVETU STARIM DUŽNICIMA! Zakazan termin - Srbija ovu utakmicu čeka od početka Mundobasketa

Autor Mladen Šolak

FIBA se oglasila i odredla termin jednog od najvažnjih mečeva reprezentacije Srbije na Mundobasketu

Izvor: Kurir/Dado Đilas

Reprezentacija Srbije igraće u petak od 16 časova protiv Italije po lokalnom, odnosno od 10 prema vremenu u Srbiji, na startu druge faze Mundobasketa. Taj meč biće odigran u Manili, u okviru Grupe I, u kojoj će "orlovi" u nedelju igrati protiv Dominikanske Republike.

Ti mečevi biće odigrani u okviru novoformirane Grupe I, iz koje će dve ekipe proći u nokaut fazu Mundobasketa. Ljubitelje košarke u Srbiji nije potrebno podsećati na to da su nam Italijani veliki dužnici, da su u hali "Pionir" 2021. napravili senzaciju i pobedili Srbiju u utakmici za plasman na Olimpijske igre u Tokiju. Takođe, prošlog leta su savladali Srbiju i na Evropskom prvenstvu u Berlinu u osmini finala i drugi put u malo više od 12 meseci naneli izuzetno bolan udarac našoj košarci.

Ovog leta, Srbija je ušla u drugu fazu ostvarivši sve tri pobede (protiv Kine, Portorika i Južnog Sudana), dok su se Italijani u uvodnoj fazi Mundobasketa namučili i prošli pobedama protiv Angole i Filipina, uz poraz od Dominikanske Republike u drugoj fazi.

Naravno, energični trener Italijana Đanmarko Poceko i dalje je tu, i dalje pravi skandale na utakmicama i još skreće na sebe ogromnu pažnju svih koji prate Mundobasket. Prošle godine je na Evropskom prvenstvu uspeo u svom pokušaju da dekoncentriše naš tim i da odvede Italijane do senzacionalne pobede. Ovog puta, sigurni smo, "orlovi" će biti pripremljeniji i za ono što će njegov tim raditi na terenu i za ono što će Poceko raditi kraj aut-linije.

Italijani, vidimo se u petak od 16 časova.

BONUS VIDEO: