UFFFF

OVAKO JE SRBIJA OSTALA BEZ IGRAČA NA SVETSKOM PRVENSTVU! Snimak otkrio sve - odmah je znao da je OZBILJNO

Autor Nemanja Stanojčić

Srbija je ostala bez igrača na Svetskom prvenstvu.

Izvor: Kurir/Dado Đilas

Košarkaši Srbije ostali su sa 11 igrača na Svetskom prvenstvu. Boriša Simanić završio je takmičenje zbog povrede. U ubedljivoj pobedi protiv Južnog Sudana (115:83) dobio je udarac i to u samoj završnici utakmice. Na oko dva minuta pre kraja kada je sve bilo rešeno.

Posle promašaja saigrača Nuni Omot je uhvatio loptu i kada je želeo da se oslobodi čuvara udario je laktom srpskog igrača. Boriša je odmah čučnuo i sa bolnom grimasom tražio izmenu. "Dobio je jak udarac u predelu bubrega. Posle meča upućen je u bolnicu gde je i operisan. Oseća se dobro, sve funkcije bubrega su sačuvane, ali je završio takmičenje. Želimo mu brz i uspešan oporavak", stoji u saopštenju KSS.

Sudije su gledale snimak i ustanovile da nije bilo namere i eventualne nesportske lične, ali je udarac očigledno bio nezgodan i prejak za Simanića. Moraće saigrači bez njega u dalje takmičenje. Naredni meč je protiv Italije 1. septembra (10 časova po našem vremenu) i Dominikanske Republike (3. septembra od 14h). Pogledajte i kako je došlo do povrede:

BONUS VIDEO: