Drži se!

OTKRIVENO STANJE BORIŠE SIMANIĆA! Svi detalji nakon operacije, ne vraća se u Srbiju!

Autor Dušan Ninković

Srpski košarkaš Boriša Simanić dobio nezgodan udarac protiv Južnog Sudana i morao hitno u bolnicu.

Izvor: Kurir/Dado Đilas

Srbija je na Svetskom prvenstvu čiju grupnu fazu igra na Filipinima ostala sa 11 košarkaša - zbog povrede, a kasnije i operacije, iz tima Svetislava Pešića "ispao" je krilni centar Boriša Simanić. On je tokom meča protiv Južnog Sudana dobio udarac laktom u telo, baš u predelu bubrega, zbog čega je morao da bude operisan - po poslednjim informacijama iz Manile oporavak teče po planu!

Kako prenosi "Kurir", Simanić će ostati na intenzivnoj nezi još nekoliko dana, a zatim biti prebačen na odeljenje u bolnici u kojoj je i obavljena operacija. Podsećamo, na insistiranje doktora reprezentacije Dragana Radosavljevića Boriša je hospitalizovan odmah nakon što se požalio na bol, a i intervencija je urađena kako bi se sprečila katastrofa.

Simanić je imao obilno krvarenje, pa je bio problem pronaći potrebnu krv (A-) za operaciju. Ipak, doktor Radovanović, predsednik Crvenog krsta Srbije, kontaktirao je svoje kolege sa Filipina kako bi se ta akcija što pre sprovela u deo, a život srpskog reprezentativca ne bi bio doveden u pitanje. Od tada su o boriši Simaniću govorili selektor Svetislav Pešić i rival Nuni Omot, koji su mu poslali želje za brz oporavak. 

Za nekadašnjeg igrača Crvene zvezde završen je Mundobasket, ali će on i naredne dane provesti na Filipinima. Iako su krvna slika, pritisak i puls srpskog košarkaša dobri, zbog mogućih komplikacija nakon operacije Boriša Simanić još dve nedelje neće moći da leti avionom. Zato u posetu stiže porodica - otac, majka i sestra srpskog reprezentativca.

BONUS VIDEO: