Košarka

IZGUBIO SAM GLAVU, TREBALO JE DRUGAČIJE DA RADIM! Bogdan Bogdanović preuzeo odgovornost za poraz od Italije

Autori Mladen Šolak Nikola Lalović

Kapiten Srbije se oglasio posle poraza

Izvor: Mondo

Nakon što su košarkaši Italije prošli kroz miks-zonu i slavili pobedu protiv Srbije, za njima su išli srpski reprezentativci. Bogdan Bogdanović, kapiten "orlova" zastao je i preuzeo krivicu za poraz. "Bezveze. Previše sam šutirao za tri, a nisu mogli da brane prodor i trebalo je više da napadam. Izgubio sam glavu u trećoj četvrtini, kad smo napravili prednost 16 razlike. Oni su to iskoristili, mi smo pali i da kažem da su nas dobili na iskustvo".

Bogdanović je ubacio 18 pona, ali mu je za to bilo potrebno previše šuteva i uglavnom je promašivao sa distance (1/13), a polovinu svog učinka je ostvario sa linije penala. "Moramo da se dignemo, nismo ispali, treba da dobijemo Dominikanu što većom razlikom, ne znam da li možemo da budemo prvi... Idemo dalje, šta sad. Jeste teška utakmica, ali šta da kažem..." rekao je Bogdanović.

Srbija će utakmicu odluke odigrati u nedelju i ostaje da se vidi kako će se dalje odvijati rasplet u grupi, u kojoj Dominikanska Republika i Italija imaju šansu da pobedama protiv Portorika uđu u "krug" sa Srbijom. Naravno, pod uslovom da "orlovi" pobede Dominikanu u nedelju i ostanu u trci za prvo mesto i za plasman u četvrtfinale, u kojem samo u slučaju čuda Amerika neće biti rival drugoplasiranom u našoj grupi.

Posle teško izvojevane pobede protiv Crne Gore, Amerika ima pred sobom meč protiv Litvanije u kojem će igrati za trijumf kojim bi definitivno osvojila poziciju "broj 1" pred eliminacije.