OGLASIO SE!

KOŠARKA JE ĐAVOLJA IGRA, DAJTE DA POTPIŠEM ZA MEČ SA SRBIJOM! "Če" posle DRAME: Ja sam kriv, nisam ništa uradio!

Autor Nikola Lalović

Selektor Nestor Garsija je posle poraza njegovog tima od Dominikane istakao da bi i pre prvenstva i prihvatio da igra sa Srbijom za prvo mesto u grupi. Od reportera MONDA Nikole Lalovića sa Svetskog prvenstva u košarci.

Izvor: YouTube/FIBA Media/Screenshot

Dominikanska Republika je u neizvesnom meču izgubila od Portorika (102:97), a selektor Nestor Če Garsija je odmah čestitao rivalu, istakavši da su zaslužili da slave pošto su pogodili bitan šut u završnici meča. Ipak, svoje košarkaše je nastavio da hrabri uz reči da "nisu igrali loše", da bi potom pomenuo i Srbiju i istakao je da će njegova ekipa svim silama napasti "orlove" za dva dana u meču za prolazak u drugu fazu.

"Svetsko prvenstvo je kraktoročno! I da smo pobedili danas morali bismo da pobedimo i naredni meč jer je sve jako bitno. Ali, naravno osećaj je drugačiji kada pobedite. Znam ja moje momke... Previše patimo zbog ovog poraza i ja to znam. Moja je greška, mogao sam da uradim mnogo toga, ali nisam uradio ništa. Ovaj poraz je moja greška, ne njihova. Na Srbiju idemo svim silama. Ovo je igra i sada je košarka najvažnija. Nekada kažem da je ovo đavolja igra. Možete da 39:59 da pobeđujete i da izgubite. Ali, znam kako se ponašaju i ovo je moja greška, ne mojih igrača", kazao je Garsija.

Harizmatični Garsija je na pitanje MONDA da li bi pre početka prvenstva prihvatio situaciju u kojoj se sada nalazi rekao da bi jedva dočekao da potpiše za priliku da sa Srbijom igra za prvo mesto u grupi! "Gde? Dajte gde da potpišem! Dajte! Sada imamo šansu, sve je u našim rukama. Ne zavisimo ni od koga! Ako pobedimo Srbiju idemo dalje. Je l' tako?", zapitao se, a ubacio se Andres Feliz i rekao: "Jeste!".

Sada će ekipe imati dan odmora, a kako kaže popularni Če - u košarci je uvek pet na pet! "Moji igrači, oni su uspeli da urade velike stvari i njihova posvećenosti spremnost da rizikuju ih je dovela dovde. To nije kockanje, oni rizkuju jer veruju u sebe. Za nas je to tako da smo jako blizu, ali je jako daleko. To je tako kod nas i tako osećamo. Sledeća stanica - Srbija! U košarci je pet na pet- imate dve ruke, dve šake, dve noge, jednu glavu - idemo i videćemo šta će se desiti!"

Posle utakmice je kratko analizirao situaciju i plejmejker Andres Feliz: "Prvo moram da odam priznanje Portoriku. Bila je to sjajna utakmica na obe strane terena i moramo da verujemo u sebe. Imamo još jednu utakmicu u nedelju!".

BONUS VIDEO: