Košarka

OVA TROJKA ILI ONA U BEOGRADU? OBOŽAVAM TO! Njegova trojka je napravila HAOS Srbiji (VIDEO)

Autor Mladen Šolak

Portorikanac Džon Holand doneo je reprezentaciji svoje zemlje veliku pobedu na Mundobasketu. Pročitajte i poslušajte šta je rekao nakon meča.

Izvor: MONDO/Nikola Lalović

Portorikanac Džon Holand, donedavno košarkaš Crvene zvezde Meridianbet, bio je "iks faktor" pobede svog tima protiv Dominikanske Republike. Dao je trojku u poslednjem minutu za trijumf koji je napravio potpuni haos u grupi u kojoj su "orlovi". Posle meča, sreo je i srpske novinare u miks zoni.

"Saigrači su mi verovali, dodali su mi loptu, srećan sam što je ušla. Još imamo jednu utakmicu. Velika pobeda, ali imamo još jedan meč. Ovo je uvek veliki rivalitet, bilo je zabavno biti tamo, takmičiti se, pobediti. Bilo nam je ovo potrebno za nared. Zabavno je, pogotovo zato što je protiv Dominikanske Republike", rekao je Holand i podsetio na rivalstvo dve karipske reprezentacije.

"Uvek je blagoslov biti na kraju utakmice na terenu i doprinositi. Svi zajedno smo se držali kao tim, uživam u ovom putovanju, u tome što sam sa ovim momcima svakodnevno. Bio je ovo dugačak put, prolazili smo kroz vremenske zone, kroz različite zemlje i tu smo sada. Zahvalan sam što imam i dalje priliku da igram i da predstavljam zemlju. Sve ovo je blagoslov".

Šta se dogodilo sa Portorikom posle poraza od Srbije? "Stvar je u rastu. Nije počelo sa Srbijom, već u pripremnim utakmicama koje su nadolazile. Mi nismo tim poput Srbije i Italije, koji je godinama tu, koji se spremao godinama za ovo Svetsko prvenstvo. Meč protiv Srbije bio je izazov za nas i iako nismo pobedili u toj utakmici, naučili smo mnogo o sebi. Rasli smo kao tim i sada smo ovde i imamo šansu", rekao je Holand.

Koja mu je draža trojka? Ova, za pobedu Portorika, ili ona koju je pogodio u Štark areni protiv Partizana u punoj dvorani? "Ne znam, blizu su. Svaka je dobra. Ova je bila za Portoriko, ona za Bursu... Svaka šansa da doneseš pobedu je sjajna. Obožavam to", dodao je on.

Portoriko će u nedelju imati šansu da pobedom protiv Italije obezbedi plasman među osam najboljih na svetu, a i da pomogne Srbiji. Ako bude izgubio, "orlovi" će biti ili drugi i verovatno će ići na Ameriku u četvrtfinalu, ili će ispasti sa Mundobasketa.