OGLASIO SE!

OBAVESTITE NAŠE NAVIJAČE: BOLJI SU OD NAS! Kari držao lekcije - "Svaki put imam DRUGU EKIPU!"

Autor Milutin Vujičić

Selektor košarkaša Srbije Svetislav Pešić govorio je o razlozima poraza našeg tima protiv Italije. Od reportera MONDA Nikole Lalovića sa Mundobasketa na Filipinima.

Izvor: Kurir/Dado Đilas

Košarkaška reprezentacija Srbije u nedelju igra odlučujući meč na Mundobasketu protiv Dominikanske Republike (14.00), a pošto se pre toga sastaju Italija i Portoriko - naš tim će unapred znati da li ima ikakve šanse da zauzme prvo mesto. Ipak, posle bolnog prizemljenja protiv Italije, niko se više ne bi bunio ni za drugo mesto, pa zbog toga selektor Svetislav Pešić pokušava da objasni svima da naša reprezentacija ipak nema kvalitet kao što bismo svi želeli.

U najavi utakmice sa Dominikanskom Republikom, Pešić se dotakao i izjave Nikole Jokića o tome da "Srbi ne vole košarku, nego da pobeđuju", ali je istakao i da njemu uopšte nije bilo lako da radi od kada je seo na klupu "orlova" pošto je usled okolnosti uvek imao drugačiji tim na okupu.

"Moram to da kažem, nije da tražim izgovore, ali vi veoma dobro znate koliko sam ja ekipa trenirao za ove dve godine", kazao je Pešić obraćajući se direktno novinarima: "Svaka akcija - druga ekipa. Svako prvenstvo - puno ekipa. Ovde fali puno igrača, mislim fali, nisu tu... Ne fale, da se razumemo. Svaki igrač je važan, ovde pre svega, tako da to pitanje neuigranosti mi pokušavamo da nadoknadimo ambicijom, odbranom i željom".

Analziirajući greške protiv Italije, Pešić je istakao da Srbija ne treba da se "precenjuje", kao što smo skloni da druge potcenimo. "Nismo juče odigrali dobru odbranu iz tranzicije, nismo, oni su izuzetno dobra ekipa. To bih želeo da kažem, ta ekipa se ne sme potceniti. Ja ne omalovažavam nikoga, ne omalovažavam japansku reprezentaciju, ni rumunsku... Nijednu!", naglasio je on.

Selektor naše reprezentacije je rekao i da bez kontinuiteta u vrhunskom sportu nema ni vrhunskih igrača, dodajući da je Italija jedna od najboljih na Mundobasketu i da zbog toga nema mnogo "kukanja". "Svi moraju da znaju, navijači, a mi to teško priznamo, u životu da je neko bolji od nas. Ali ćemo morati. Napredovati je moguće samo ako znaš da i od tebe ima neko bolji. I da to bude motiv da ga stigneš i da od njega nešto naučiš. Fantastična i uigrana ekipa, vi koji to duže pratite treba da obavestite naše navijače, jer naši navijači navijaju i jedini imaju pravo da napadaju i kritikuju i budu ožalošćeni", zaključak je selektora.

BONUS VIDEO: