Neverovatno!

SALE GLEDAO ČUDO U MANILI - NBA IGRAČ "ZATRPAO" KINEZE: Filipinac ubacio 20 poena za 4 minuta!

Autor Dušan Ninković

Najbolji igrač Filipina Džordan Klarkson uništio je reprezentaciju Kine na Mundobasketu.

Izvor: Profimedia

Mundobasket 2023 bio je razočravajuć za Filipince koji su ostali predaleko od plasmana u drugu fazu takmičenja, ali... Pobedom nad Kinom u poslednjem meču druge grupne faze jedan od tri domaćina se časno oprostio i domaćim navijačima - koji su strastveni kada je košarka u pitanju - dali razlog za uživanje. Ekipu je predvodio Džordan Klarkson, NBA igrač i prva zvezda tima.

Iskusni košarkaš postigao je 33 poena, a zanimljivo je da je timu Saleta Đorđevića čak 20 "sasuo" u roku od četiri minuta, krajem treće deonice. Zapravo, neke na polovini tog perioda potpuno je poludeo, a onda počeo da sipa iz svih pozicija protiv nemoćnih Kineza koji su samo gledali njegovu simultanku.

Prednost na semaforu je rasla, a Klarkson pokazivao da ljubav koju mu Filipinci pružaju neće ostati bez odgovora na ovogodišnjem Svetskom prvesntvu. Sigurno je i njemu mnogo značilo jer je još pre više od 10 godina prvi put pomenuta ideja o igranju za Filipine. Na početku Klarkson nije ispunjavao sve uslove, ali je redovno odlazio u ovu zemlju kako bi se upoznavao sa košarkaškom kulturu u tom delu sveta, pa čak i trenirao sa nacionalnim timom. Ovako je zatrpao koš Kine:

Klarkson je prvi put zaigrao za filipine na Azijskim igrama 2018. godine, a u poslednjih pet godina je ubedljivo najbitniji igrač reprezentacije i njen pravi lider na terenu. Tako je bilo i tokom meča u Manili protiv Kineza, koji je za Filipince imao ogroman značaj.

Ova ubedljiva pobeda omogućila je Filipinima da u drugoj grupnoj fazi naprave "krug" sa Angolom i Kinom koju su savladali. Svaki od timova ima po jednu pobedu i četiri poraza, ali su Filipinci drugoplasirana ekipa - iza Južnog Sudana. Zbog ubedljivog trijumfa Filipinci imaju bolju koša-razliku od Angole i Kine.

BONUS VIDEO: