Problem!

SRBIJA MORA DA ZAUSTAVI JEDNOG OD NAJBOLJIH! Ubacuje 25 poena po meču - hoće tako i protiv "orlova"!

Autor Dušan Ninković

Jedan od najboljih igrača Mundobasketa stoji na putu Srbije ka nokaut fazi, pa Pešić mora da pronađe rešenje za Taunsa!

Izvor: Profimedia

Reprezentacija Srbije igra odlučujuću utakmicu na Mundobasketu - pobeda protiv Dominikanske Republike vodi "orlove" u nokaut fazu takmičenja, a poraz ih eliminiše ranije nego što smo očekivali! Selektor Svetislav Pešić najavio je naredni meč, a njegovi izabranici u žestokom ritmu pripremaju se za Dominikance - posebno za jednog od najboljih igrača ovogodišnjeg Svetskog prvenstva. Karl-Entoni Tauns, košarkaš Minesote, biće najveći problem Srbima!

Tauns je iz gradića Edison u Nju Džerziju, ali dileme oko reprezentacije za koju će igrati nije bilo. Njegova majka je iz Dominikanske Republike, pa je on još sa 16 godina izabrao da bude deo selekcije te karipske države. Osvojio je zlatnu medalju na Centrobasketu 2012. godine, a kako su se u narednim godinama ređali koledž karijera i nekoliko odličnih sezona u dresu Minesote za koju igra u NBA, Karl-Entoni je postao jedan od lidera tima. Čini se da je na Filipinima"zreliji" nego ikada, što govore i brojke!

Na četiri do sada odigrana meča Karl-Entoni Tauns beleži prosečno čak 24,3 poena, po čemu je četvrti najefikasniji igrač turnira. Ispred njega su Luka Dončić koji sigurnim koracima ide ka tituli najboljeg strelca na Svetskom prvenstvu, a zatim Džordan Klarkson i Lauri Markanen koji su već završili takmičenje. Njih dvojica nisu daleko, pa bi Tauns dobrom partijom protiv Srbije mogao da skoči i na drugo mesto liste...

Centar Minesote bio bi tamo i da nije podbacio na meču protiv Angole, u poslednjem kolu prve grupne faze. Tada je na terenu proveo oko 15 minuta i postigao samo osam poena - 1/2 za tri, 1/2 za dva i 3/3 sa linije penala. To je, ujedno, i ubedljivo najslabija utakmica poznatog NBA igrača na Mundobasketu.

U prvoj rundi je filipinima ubacio 26 poena, od čega čak 15 sa linije penala, a u drugoj rudni vodio je nacionalni tim do senzacije i pobede nad Italijom. Na tom meču postigao je 24 poena, a zanimljivo je da je imao i četrii pogođene trojke, što mu je jedan od aduta kojim će pokušati da "raširi" odbranu Srbije. Najbolji meč turnira Karl-Entoni Tauns imao je protiv Portorika - u jedinom porazu svoje selekcije.

Portorikancima je ubacio čak 39 poena, uz dosta dobre procente šuta. Pogodio je devet od 16 pokušaja za dva poena, četiri od 11 šutnutih trojki i svih devet slobodnih bacanja. I na tom meču, kao i na dva u prvoj grupnoj fazi, Karl-Entoni Tauns imao je dabl-dabl učinak sa dvocifrenim brojem skokova.

BONUS VIDEO: