Spremni?

LITVANSKI NBA DUO SE SPREMA ZA MILUTINOVA! Selektor prekinuo trening na pola, ključni igrač nije promašivao! (VIDEO)

Autor Nikola Lalović

Litvanci su zakazali dvosatni trening pred meč sa Srbijom u Manili, ali je Kazis Maksivitis rešio da ga skrati na pola! Od izveštača MONDA sa Mundobasketa Nikole Lalovića

Izvor: MN Press/Stelios Stefanou/Eurokinissi/Mondo/Nikola Lalović

Košarkaška reprezentacija Litvanije trenirala je dan pred meč četvrfinala Svetskog prvenstva! Još vruće glave nakon meča sa Sjedinjenim Američkim Državama koji su senzacionalno dobili i tako zakazali duel sa Srbijom u nokaut fazi izabranici Kazisa Maksivitisa su imali skraćeni program u "Ninoj Akvino" hali.

Ipak, iako je Maksivitis posle neverovatnog duela sa SAD i pobede koja će se pamtiti dugo skratio trening na manje od sat vremena - sve je prštalo od duela! Videli smo kako se ispod koša odmeravaju sadašnji i bivši NBA as Jonas Valančijunas i Donatas Montejunas, dok su im bekovi dodavali lopte. Vežbali su leđnu tehniku i dosta vremena proveli pod obručem, pa deluje da je Maksivitis posebnu pažnju obratio na igru Nikole Milutinova.

Sa druge strane bekovi su bili tiši i uglavnom su dodavali lopte saigračima, dok je Vaidas Kariniauskas koji je bio iks faktor meča sa Amerikancima proveo dosta vremena na liniji bacanja i bio bez greške.

Utakmica Srbije i Litvanije u četvrfinalu Svetskog prvenstva igra se u utorak petog septembra od 10:45 po srednjoevropskom vremenu u "Mall of Asia" areni u delu Manile koji se zove Pasig. Litvanci su do sada bez poraza na Mundobasketu pošto su redom pobeđivali Egipat, Meksiko, Crnu Goru, Grčku i SAD.

BONUS VIDEO: