Kraj!

"SRBIJA NAM NIJE DALA DA PREĐEMO POLA!" Razbili smo Litvaniju - ove reči su dokaz!

Autor Dušan Ninković

Nakon pobede Srbije nad Litvanijom selektor baltičke reprezentacije priznao koliko je ubedljivo poražen.

Izvor: Profimedia

Najolji meč Srbije na Mundobasketu došao je baš kad je trebalo - u četvrtfinalu turnira razbijena je Litvanija, a njen selektor Maksvitis ostao je bez teksta. Po njegovim rečima na konferenciji, Srbija je odsekla litvanski napad već u ranoj fazi, kada im nije dala da prenesu loptu preko polovine terena!

Presign koji su igrali "orlovi" davao je rezultate jer je nakon ukradenih lopti - gde je prednjačio Aleksa Avramović - bilo lako postići poene u kontrama i napraviti razliku koja se ubrzo ispostavila nedostižnom.

"Ovo je najgora utakmica našeg tima na prvenstvu. Najbolji tim je pobedio a mi smo imali manjak energije, koncentracije i emocije. Previše smo se potrošili pre nekoliko dana i srpski tim je bio bolji. Nije mi se svidela energija mog tima pred meč. Odbrana je bila loša i to je moralo da bude bolje. Naša ofanziva je bila loša i Srbi su nas naterali da im pokloimo loptu i da tako žive od tranzicije što rade ceo turnir. Bila je drugačija utakmica sa SAD nego sada. U prvoj četvrtini su dali 20 poena u reketu, a to jasno pokazuje manjak energije i manjak koncentracije", rekao je Kazis Maksvitis i dodao: "Prvo bili su jako fizički prisutni. Tri puta nismo prešli pola, a kada pređemo pola oni nas izguraju sa pozicije i naš loš napad je rezultirao u velikom broju napada za Srbiju."

Podsećamo, Litvanija je bila neporžena kroz grupnu fazu i četvrtfinale je dočekala sa maksimalnim učinkom - pet pobeda, od kojih jedna protiv SAD. Sada su ostali bez borbe za medalju, ali i bez vize za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine. Kao utešna nagrada ostaje im borba za peto mesto na Filipinima.

BONUS VIDEO: