BRAVO!

OVAKO JE SRBIJA RAZBILA LITVANIJU ZA PAMĆENJE! Bogdane, pa nećeš valjda... MA, IDEEEEE!

Autor Nemanja Stanojčić

Košarkaši Srbije deklasirali su Litvaniju, a snimci dokazuju koliko je to bilo ubedljivo na terenu.

Izvor: Profimedia

Srbija je pregazila Litvaniju u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u košarci. Dominacija na terenu, ubedljiva pobeda (87:68) protiv tima koji je pre samo nekoliko dana srušio Ameriku na istom šampionatu. Tako nešto četa Svetislava Pešića nije dozvolila da se ponovi.

Podrška Boriše Simanića iz bolnice dodatno je motivisala sve u timu, koliko im to znači govore i reči Bogdana Bogdanovića, Alekse Avramovića, Filipa Petruševa, Vanje Marinkovića, selektora Pešića. Na parketu izgledalo je sve to savršeno. Kao igra mačke i miša. Uostalom i klipovi koje je FIBA objavila na društvenim mrežama to i potvrđuju.

Za tri, za dva, asistencije, emocije, zajedničko slavlje sa navijačima, ma sve to pokazali su "orlovi" u Manili. Lepše nije moglo. Uz to su blizu direktnog plasmana na Olimpijske igre. Da bi se to dogodilo Kanada mora da pobedi Sloveniju, pošto je Amerika već deklasirala Italiju (100:63). Upravo će pobednik tog meča između Kanađana i Slovenaca biti rival srpskom timu za plasman u finale. Ako to budu Luka Dončić i ekipa onda će to ujedno biti i meč za Olimpijadu...

Pogledajte kako je izgledao ples srpski asova na terenu protiv Litvanaca:

Kapiten je već na poluvremenu imao 18 poena:
Objasnili su i stranim navijačima da je u Bogdanovom imenu i reč Bog:
Vidi se i koliko sve to njima znači:
Pogledajte i kako je sve to izgledalo u jednom snimku:

BONUS VIDEO: