Košarka

SRBIJA SUTRA MOŽE NA OLIMPIJSKE IGRE, SADA JE SVE JASNO! Amerikanci PREGAZILI Italijane, a evo šta to znači za "Orlove"

Autor Mladen Šolak

Sada je sve jasno!

Izvor: Kurir/ Dado Đilas

Reprezentacija Amerike ubedljivo je pobedila Italiju 100:63 u četvrtfinalu Mundobasketa, u utakmici u kojoj nije bilo ni nagoveštaja iznenađenja. S obzirom na taj rezultat, jasno je da će selekcija SAD biti ta koja će u polufinalu dočekati pobednika meča Nemačka - Letonija, kao što će i Srbija u sredu saznati da li igra protiv Kanade ili Slovenije. A to je veoma važno iz više razloga.

Srbija bi već u četvrtak mogla da "overi" mesto na Olimpijskim igrama u Parizu i to direktno sa Mundobasketa. Za to je potrebno "samo" da Kanada pobedi Sloveniju i da uđe u meč protiv Srbije za finale. Kao nikad do sada od razlaza sa Crnom Gorom, naša reprezentacija mogla bi i bez dodatnih kvalifikacija da ode na OI, kao jedna od dve najuspešnije evropske selekcije na Svetskom prvenstvu.

Podsetimo, pobedom protiv Litvanije naša reprezentacija dominantno je ušla u polufinale, a košarkaši će u sredu na svoj prvi slobodan dan u Manili saznati da li je sve što su do sada uradili na Mundobasketu bilo dovoljno za odlazak u Pariz. Podsetimo, Srbija je do sada igrala samo jednom na Olimpijskim igrama od osamostaljenja, i to 2016, kada je osvojila srebro u finalu protiv Amerike. Posle toga nismo uspeli baš zbog Italije da prođemo kvalifikacioni turnir u "Pioniru", kao što se nismo kvalifikovali ni za London 2012, ni Peking 2008.

U danu u kojem smo čuli dobre vesti o stanju Boriše Simanića i videli impresivnu igru i pobedu "orlova", iz Manile je stigla još jedna sjajna informacija. Najlepši utorak do sada na Mundobasketu za Srbiju.