LUDNICA

HAOS NA KONFERENCIJI ITALIJE - POCEKO HTEO DA IZJURI: Vikao NEPRAVDA, jedva ga zadržali!

Autor Nikola Lalović

Đanmarko Poceko je posle poraza od Sjedinjenih Američkih Država i ispadanja sa Svetskog prvenstva pravio cirkus na konferenciji za medije. Od izveštača MONDA sa Mundobasketa Nikole Lalovića

Izvor: Profimedia

Italija se neće boriti za medalju na Svetskom prvenstvu u košarci na FIlipinima nakon teškog poraza od Sjedinjenih Američkih Država u četvrfinalu (100:63), a Đanmarko Poceko je ponovo pravio predstavu od konferencije za medije. Poredio je svoj tim sa bumbarima, žalio se na sistem takmičenja, a na kraju - hteo da pobegne!

"Moji igrači su kao... Kako se zove ta životinja, ona ne leti... Bumbar! Oni ne lete, znali su da ne znajud a lete, a ipak su došli ovde. Moji igrači nisu zaslužili da igraju protiv Amerike jer su bili prvi u grupi i to je to. To je sport. Volim sve moje igrače i pre meča, a sada čak i više. Čak i više", rekao je on. 

Zatim se oglasio i kapiten ovog tima Italije Nikolo Meli. Istakao je da smatra da je njegov tim trebalo da dobije lakšeg protivnika u četvrfinalu i da su "Azuri" zaslužili više. 

"Mislim da smo uradili sve što smo mogli u našoj grupi, bili smo prvi, ali vrlo sam ponosan da budem deo ovog tima. Zaslužili smo više od četvrfinala, ali treba naučiti da prihvatimo poraz. Bićemo tu sledećeg leta i probati da se plasiramo na Olimpijske igre, a ako se to ne desi vratićemo se sledećeg leta, sledećeg leta...", rekao je on, a onda je Poceko krenuo da aplaudira!

Dugo je aplaudirao, a onda je rekao: "To je to!" i krenuo napolje! Jedva su ga zadržali organizatori da ne napusti odmah konferenciiju i odgovorio je, mada nevoljno na još nekoliko pitanja na italijanskom. 

BONUS VIDEO: