Košarka

SRBIJA? NISAM GLEDAO, ALI SAM ČUO! Evo šta selektor Amerike misli o našoj košarci!

Autor Nemanja Stanojčić

Stiv Ker, selektor Amerikanaca, imao je samo reči hvale na račun Srbije. Od izveštača MONDA sa Mundobasketa Nikole Lalovića.

Izvor: Printscreen/YouTube/FIBA Media

Amerika je posle šokantnog poraza od Litvanije demolirala Italiju na Svetskom prvenstvu (100:63). Pokazala je svima još jednom zašto je glavni favorit za zlatnu medalju na takmičenju. Italijanima nisu dali ni promil šansi da bi mogli da dođu do iznenađenja, bes Đanmarka Poceka rekao je sve.

Za razliku od njega Stiv Ker je bio zadovoljan prikazanim. "Naši momci su sjajno odigrali odbranu, bilo je mnogo pritiska i ovo je naša najbolja defanzivna utakmica od početka prvenstva i trebaće nam još dva takva meča da osvojimo turnir", počeo je Ker.

Nezaobilazno pitanje bilo je o porazu u prethodnom meču. "Izgubili smo prošli meč i uvek želite da odgovorite na poraz takmičarski. Kada igrate sa takvom energijom i kada tako delite lopte to je infetivno i postane zabavno. Onda je tim najbitniji i to je najbolja moguća moguća košarka."

Na pitanje MONDA o evropskoj košarci i Srbiji dao je interesantan odgovor. Litvanija je bila sjajna, a iako nisam gledao utakmicu čuo sam da je Srbija bila briljantna protiv Litvanije i to poštujemo. U Srbiji postoji sjajna košarka, kao i u celoj bivšoj Jugoslaviji, Hrvatskoj... Dugo, dugo se tamo igra sjajna košarka i mi poštujemo. To nam govori da ovde ima još sjajnih timova na turniru", jasan je Ker.

Dao je i slikovit opis stanja u njegovom timu. "Već pet nedelja zajedno putujemo i imamo još pet dana ovog putovanja. Konj je sve brži u galopu kada je blizu štale i to su sada naši momci. Momci znaju šta sledi i siguran sam da će biti još bolji u narednim mečevima."

Amerikanci se još uvek nisu u potpunosti navikli na drugačija pravila koja važe na Mundobasketu. "Jako poštujemo FIBA košarku i nešto što moramo kao američki treneri da uradimo je da naučimo naše momke da je FIBA drugačija od NBA. Prvo moramo da poštujemo te razlike i da naučimo momke pravila koja ovde postoje", zaključio je Ker.

BONUS VIDEO: