Poštuju nas

SRBIJA ME NIJE ŠOKIRALA! "Seljački Kobi" zna koliko smo dobri: To je sve što imam da kažem! (VIDEO)

Autor Nikola Lalović

Ostin Rivs je nakon pobeda SAD i Srbije u četvrfinalnim utakmicama Svetskog prvenstva istakao da ga ne čudi što je naš tim savladao baltičku selekciju. Od izveštača MONDA sa Mundobasketa Nikole Lalovića

Izvor: MONDO/Nikola Lalović

"Litvanija je bila sjajna, a iako nisam gledao utakmicu čuo sam da je Srbija bila briljantna protiv Litvanije i to poštujemo. U Srbiji postoji sjajna košarka, kao i u celoj bivšoj Jugoslaviji, Hrvatskoj... Dugo, dugo se tamo igra sjajna košarka i mi poštujemo. To nam govori da ovde ima još sjajnih timova na turniru", rekao je Stiv Ker na konferenciji za medije nakon pobede SAD nad Italijom u četvrtfinalu Svetskog prvenstva, a očigledno i u ostatku američkog tima postoji poštovanje za srpsku košarku.

Nakon što je tim SAD izgubio od Litvanaca u grupnoj fazi bek Los Anđeles Lejkersa Ostin Rivs je priznao da nije ni znao da je njegov tim i pre tog poraza obezbedio plasman na Olimpijske igre, a sada je posle prolaska u polufinale istakao da ga ne čudi što je osim SAD u najbolje četiri ekipe i Srbija.

"Ne bih rekao da sam šokiran što je Litvanija izgubila od Srbije. Očigledno je da su odličan tim jer su došli i pobedili nas, ali Srbija je takođe jako dobar tim i to je sve što mogu da kažem na tu temu", istakao je Ostin Rivs nakon meča sa "Azurima".

Sada su na programu druga dva polufinala u kojima će snage odmeriti prvo Letonija i Nemačka, a zatim Slovenija i Kanada. Amerikanci idu na boljeg iz duela Nemaca i Letonaca dok Srbiju čeka Slovenija sa Dončićem ili Kanada sa Šejom GIldžusom Aleksanderom.

BONUS VIDEO: