Sjajno!

HIT RAZGOVOR BOGDANOVIĆA I PEŠIĆA NA TAJM-AUTU! Srbija RAZBIJALA Litvance, oni pravili šou! (VIDEO)

Autor Dušan Ninković

Selektor Svetislav Pešić i kapiten Bogdan Bogdanović razmenili dve rečenice u finišu meča protiv Litvanije.

Izvor: RTS/PrintScreen

U četvrtfinalu Mundobasketa reprezentacija Srbije savladala je Litvaniju (86:67) i plasirala se u polufinale, a meč u Manili obeležio je i jedan zanimljiv detalj u finišu susreta. Kada je već odlučen meč u koji je Srbija ušla sa ulogom autsajdera, protiv tima koji je dva dana ranije pobedio Amerikance, bilo je prostora da se reprezentativci malo poigraju na terenu. Jedan od tajm-auta Bogdanović je iskoristio baš za to.

Dok je selektor Svetislav Pešić crtao na tabli što će se igrati do kraja meča, Bogdan Bogdanović je smislio drugačiji plan. Rešio je da solo akcijom stigne do poena, a nakon što je celom timu predstavio svoju ideju Pešić se oduševio predlogom!

"Probaću da ga izvaćarim na zicer", rekao je kapiten Bogdan Bogdanović tokom tajm-aut, a odmah je odreagovao i selektor Svetislav Pešić. "Idi odmah", glasila je poruka iskusnog trenera, koji je potpuno verovao u kapitena koji je sa 21 poenom bio najefikasniji igrač susreta u četvrtfinalu Svetskog prvenstva. Pogledajte tu situaciju:

Podsećamo, Bogdan nas je reakcijom nasmejao i nakon utakmice, kada je na konferenciji za medije govorio o svojim igrama. Tada mu se pred novinarima omakla psovka koju mu niko nije uzeo za zlo - kapiten vodi Srbiju ka medalji, pa sme i da govori ružne reči!

BONUS VIDEO: