SJAJNO

GAZDI KLUBA NAPRAVIO PAKAO NA TERENU! Dao mu ugovor i novac, a on ga UNIŠTIO - odmah mu prišao na Mundobasketu!

Autor Nemanja Stanojčić

Arturs Žagars jedno je od otkrovenja Svetskog prvenstva u košarci.

Izvor: Printscreen/Twitter/Clutch Point

Arturs Žagars (23) otkrovenje je ovogodišnjeg Svetskog prvenstva. O beku Letonije svi pričaju. Pred početak turnira malo ko je čuo za njega, a tokom šampionata on je bio jedan od lidera ekipe i imao je velike zasluge za prolaz u četvrtfinale. Tamo je Letonce zaustavila Nemačka, Davis Bertans promašio je šut za pobedu.

U tom meču Žagars je ubacio 24 poena, uz 8 asistencija i mnogi su smatrali da je on trebalo da uzme poslednji šut. Bilo kako bilo, sada je gotovo. Posle meča među prvima mu je prišao plejmejker Nemaca Denis Šruder. Njih dvojica se odlično poznaju, jer je Arturs proveo sezonu u Braunšvajgu, nemačkom timu u kom je vlasnik upravo Šruder. "On je poseban, poseban čovek, bio je u mom timu", poručio je Denis kada je prekinuo Žagarsov intervju.

Arturs je rođen u Rigi i prvi klub bio mu je Huventud iz Badalone. Međutim, tamo se nije snašao, išao je po pozajmicama u Prat, Kalev i na kraju je proigrao tek u Braunšvajgu. Prošle sezone bio je u Nevežisu. "Imao sam 18 godina, bio sam u Trevizu na kampu i pitali su me ko mi je omiljeni igrač, rekao sam da je Šruder. Mnogo mi znači što je došao ovde i rekao ovo. Pomogao mi je da igram, da uđem u ritam, da uživam u košarci. Sada sam ovde", otkrio je Žagars.

Prosečno je beležio 14,2 poena, uz 6 asistencija i 57 odsto pogođenih šuteva iz igre. Nije iznenađujuće što su se već javili određeni evroligaški timovi. Navodno je Baskonija među prvima pokazala interesovanje za njegove usluge.

BONUS VIDEO: