BRAVO!

SRBIJA JE ZEMLJA KOŠARKE, ALI I BASKETA! Naš "Brka" zakucao za polufinale, idemo po PETO ZLATO!

Autor Milutin Vujičić

Srbija se plasirala u polufinale Evropskog kupa u basketu 3x3 koje se održava u Jerusalimu.

Izvor: Profimedia/BELGA PHOTO TOM GOYVAERTS

Reprezentacija Srbije u basketu 3x3 plasirala se u polufinale Evropskog kupa u Jerusalimu. "Orlovi", koji nastupaju u znatno drugačijem sastavu nego što smo navikli prethodnih godina, slavili su u četvrtfinalu protiv Holandije 21:19, a dobro znamo koliko puta nas je ova selekcija namučila u prošlosti.

Srbija u sastavu Strahinja Stojačić, Marko Branković, Stefan Kojić i Nemanja Barać opravdala je tako ulogu blagog favorita i slavila je u najtežoj utakmici na turniru, baš kao i košarkaši Srbije prethodno na Mundobasketu. Za razliku od meča košarkaša proitv Litvanije, gde nije bilo drame, ovde je bilo i te akko, pošto su Holanđani u jednom trenutku vodili 11:10, međutim "orlovi" su na vreme podigli nivo igre i zakucavanjem Strahije Stojačića "overena" je pobeda.

Naša reprezentacija će se u polufinalu boriti sa boljim iz duela "starog znanca" Letonije i Češke, dok sa drgue strane kostura imamo Litvaniju i Belgiju, odnosno Francusku i Austriju. Srbija je inače četvorostruki uzastopni šampion Evropskog kupa i "sedi" na tronu od 2018. godine.

BONUS VIDEO: