Šok!

SRBIJA JE OTPISANA IZ BORBE ZA ZLATO! Kladionice ne veruju Pešićevoj četi - potpuni smo autsajderi!

Autor Marina Periškić

Svetsko prvenstvo u košarci ulazi u samu završnicu turnira, a našu reprezentaciju kladionice su već otpisale iz borbe za zlato.

Izvor: Kurir/Dado Đilas

Mundobasket se polako približava kraju a nama ostaje da ispratimo utakmice u borbi za medalje. Ono što nas mnajviše interesuje desiće se petak, kada se igraju mečevi polufinala! U Manili će od 10.45 po srednjoevropskom vremenu igrati Srbija i Kanada, a od 14.30 susrešće se SAD i Nemačka.

Predviđanje ishoda ovih utakmica dale su i kladionice, prema kojima su favoriti Amerikanci. Ekipa Stiva Kera predvodi polufinaliste po šansama - kvota na Amerikance je 1,55. Slede Kanađani (4,00), Nemci (8,00) i na kraju Srbi (9,00), što znači da naš nacionalni tim ima najmanje šanse da se domogne zlatne medalje na Mundobasketu!

Naš nacionalni tim poslednji put je osvojio zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu davne 2002. godine, kada je četa selektora Svetislava Pešića - tada pod imenom SR jugoslavija - u Indijanapolisu stigla do titule nakon što je na putu do odličja izbacila i veoma kvalitetan sastav Amerikanaca. Od tada pa do danas Srbija ima samo jednu medalju sa Mundobasketa - predvođeni Aelksandrom Đorđevićem srpski košarkaši su 2014. godine poraženi u finalu stigli do srebra.

Veoma je bitno istaći da je pobeda nad Litvanijom, uz druge rezultate četvrtfinala, donela Srbiji vizu za Olimpijske igre u Parizu naredne godine. Srbija neće putovati u glavni grad Francuske već će igrati kilometrima daleko od njega, ali će se boriti za odličje nakon osam godina i Rija, gde je takođe osvojena medalja.

Za sada se zna da će protivnici Srbije biti Francuska, SAD, Kanada, Nemačka, Australija, Japan i Južni Sudan, dok će preostala četiri tima biti određena na kvalifikacionim turnirima narednog leta.

BONUS VIDEO: