U centru pažnje!

NEMAČKI KOŠARKAŠ JE PEŠIĆEV ZET! Drama u familiji pred FINALE Mundobasketa!

Autor Dušan Ninković

Srpski selektor Svetislav Pešić veliki deo karijere proveo je u Nemačkoj, a njegova ćerka udata je za njihovog košarkaša!

Izvor: Instagram/ivanajagla/printscreen

Reprezentacija Srbije će igrati finale Mundobasketa u nedelju jer je u polufinalu savladala Kanadu, a iskuni trener Svetislav Pešić dobiće priliku da po drugi put osvoji zlatnu medalju - taj meč biće izuzetno emotivan za srpskog selektora jer će rival biti Nemačka, koja mu je kao druga domovina! Njegova porodica živi tamo, sin Marko je bio reprezentativac, a ćerka Ivana udata je za nemačkog košarkaša! Reč je o Janu Jagli (42), nekadašnjem igraču Albe i Bajerna!

Ivana već godinama živi u Nemačkoj, gde radi kao fitnes trener i instruktor joge. Kroz karijeru je sarađivala i sa brojnim sportistima, a na njenim društvenim mrežama mogu se videti snimci i kako trenira u dresovima Bajerna iz Minhena, u kojem je njen brat Marko direktor, a Pešić je bio trener koji je postavljao temelje klubu pre desetak godina. Deo njenih treninga uključuje i igranje košarkaškom loptom, koji joj je jedan od omiljenih rekvizita. Pogledajte kako izgleda Ivana:

"Kada su mi Ivana i Jan saopštili da će se venčati, rekao sam mu da ne zaboravi da ulazi u košarkašku familiju i da ne sme da je bruka. Vidim da je moje reči shvatio veoma ozbiljno", svojevremeno je pričao Svetislav o nekadašnjem nemačkom reprezentativcu, koji nas je pobedio na meču Svetskog prvenstva 2010. godine. Nakon te pobede Jagla je dao jedno obećanje... "Inače, počeću uz Ivanu i Svetislava da učim srpski, a u Beograd možda svratim sledeće godine", rekao je Nemac.

Svetislav Pešić bio je selektor Nemačke od 1987. do 1993. godine i u tom mandatu osvojio je Evropsko prvenstvo! Kasnije je na klupi Nemačke sedeo i tokom 2012. godine, a dubok trag ostavio je i u tamošnjim košarkaškim klubovima. Predvodio je Albu iz Berlina, Keln i Bajern Minhen u kojem je godinama jedan od direktora njegov sin Marko. Tokom karijere u Nemačkoj Pešić je osvojio pet titula i dva kupa, uz tri priznanja za najboljeg trenera godine. Sa Albom je osvojio i međunarodni Korać kup, davne 1995. godine!

Izvor: Profimedia

Sa druge strane, Jagla je svojevremeno osvojio ULEB Kup sa ekipom Huventuda 2008. godine, dok je sa Prokomom bio šampion Poljske 2010. godine. Sa ekipom Huventusa osvojio je i Kup Španije, dok je u dresu Albe osvojio Kup Nemačke i to su mu svi igrački trofeji u karijeri koja je trajala od 1999. do 2005. godine

BONUS VIDEO: