Da, da...

JA DA DAJEM SAVETE SRBIJI? PA NIJE OVO '92! Stiva Kera ŠOKIRALO pitanje posle poraza: Njima nisam potreban!

Autori Dušan Ninković Nikola Lalović

Trofejni trener smatra da Srbija i bez njegovih saveta može da pobedi Nemačku u finalu Mundobasketa!

Izvor: YouTube/FIBA Media/Screenshot

Reprezentacija SAD neće osvojiti zlatnu medalju na Mundobasketu - Nemci su ih savladali u polufinalu, pa će se za najsjajnije odličje boriti protiv Srbije koja je još ranije obezbedila meč za titulu. Situacija u Manili razočarala je američke ljubitelje košarke, a selektor Stiv Ker ponosan je na sve što su njegovi igrači uradili tokom leta!

Tokom konferencije nakon meča pričao je o svom timu, ali i o predstojećem finalu - po rečima Stiva Kera Srbiji nisu potrebni njegovi saveti, jer Srbija fantastično radi svoj posao i može bez njegove pomoći da osvoji zlatnu medalju na Filipinima!

"Nemačka je odigrala fantastično i zasluženo je u finalu. Kad god smo napravili neku seriju, oni su odgovorili pogotkom ili skokom u napadu. Ponosan sam na svoje momke kako su borili", rekao je Stiv Ker i dodao: "Glavno što smo izgubili je što nismo igrali odbranu, jako teško je čuvati na primer Denisa Šrudera. Neverovatan je, opasan, pravili smo i neke greške, nismo ga držali pod kontrolom i toliko nam je naudio. Imamo snažne igrače koji mogu da igraju kombinovanu odbranu, ali su nas oni ipak nadigrali".

Govorio je američki selektor o iskustvu koje se stiče tokom igranja za nacionalni tim, kada košarkaši "žrtvuju " letnji odmor kako bi se borili za svoju zemlju. Nakon Mundobasketa on je ponosan na američke košarkaše koji su se na to odlučili ovog leta. 

"Mislim da je nerealno da istih 10 igrača budu deo reprezentacije svako leto... Uživam da sam u reprezentaciji, ali je drugačije to za nas i ostale timove, dobro je i što imamo dubinu što se tiče igrača, i sviđa mi se više trenera i igrača ima priliku da predstavlja SAD na velikim takmičenjaima", istakao je američki selektor pre nego što je prokomentarisao manjak FIBA iskustva: "Mislim da je to veliko iskustvo za sve igrače, za napredak u njihovim karijerama, da se takmiče na najvišem nivou. Svi vole što su deo nečega ovakvog. Ne mogu da budem ponosniji kako su se momci ponašali i igrali prethodnih nedelja, ovaj tim je zaslužio da osvoji titulu, ali to nismo uspeli. Predstavljali su zemlju na neverovatan način."

Po rečima selektora SAD i trenera Golden Stejta, igra se promenila tokom poslednjih nekoliko decenija... "Ova igra je teška, nije više 1992. godina... Timovi su bolji, nije lako osvojiti Svetsko prvenstvo ili Olimpijske igre", rekao je Ker.

Amerikanaca neće biti u finalu, a Nemcima će Srbija pokušati da pokvari plan za zlato. Stiv Ker smatra da njegovi saveti tu nisu potrebni, Pešićeva četa već zna šta treba da uradi! "Njima ne treba moj savet, oni fantastično rade svoj posao", rekao je trofejni stručnjak.

BONUS VIDEO: