Normalno!

REKAO SAM DA OSVAJAMO MEDALJU! Alen zbog virusa nije u Manili: "Aleksa je oduševljen!"

Autor Marina Periškić

Alen Smailagić verovao u reprezentaciju Srbije od prvog dana, iako je i sam bio prinuđen da otkaže selektoru Svetislavu Pešiću.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Košarkaški klub Partizan slavio je protiv Hapoela iz Jerusalima 86:81 u prvoj pripremnoj utakmici pred novu sezonu, zatim u drugom meču bio bolji i od Turk Telekoma, pa će u nedelju uveče igrati finale prestižnog turnira u Banjaluci. Na terenu se posebno ističe oporavljeni Alen Smailagić, koji je po povratku u tim smršao nekoliko kilograma. "Ja mislim da je do toga, rekli su mi da se ne gojim više, ali moram malo“, rekao je nasmejano Smailagić.

Uz Alena Smailagića, u pripremnoj utakmici crno-belih zaigrala su i nova pojačanja: Pi Džej Doužer, Mateuš Ponitka, Frenk Kaminski, kao i povratnik Ognjen Jaramaz. "Nema toliko promene u timu, ali se oseća da nema par igrača i da drugi igrači treba da uđu u taj naš sistem. Mi smo na kraju krajeva jedna porodica, to se videlo i prošle godine.", rekao je Smailagić.

Ovog leta Smailagića je virus sprečio da nastupa za reprezentaciju, a zbog toga je izgubio gotovo deset kilograma. O tome je pre nekoliko nedelja pričao i selektor Pešić, a "Smajliju" je očigledno prijala promena. Najupečatljiviji momenat na meču protiv Hapoela bilo je njegovo monstruozno zakucavanje u poslednjoj četvrtini.

Alen Smailagić prokomentarisao je uspeh reprezentacije Srbije na Mundobasketu.. "Ja sam rekao da ćemo mi da osvojimo neku medalju još pre nego što je počelo, ne znam šta pričate. Očekujem da ćemo da pobedimo, videćemo kako će da se osećaju naši momci", optimističan je Alen i dodao: "Čuo sam se s Avramom, on je super momak, oduševljen je i ovo je neko iskustvo za njega koje će da donese, bićemo bogatiji za igrača više."

BONUS VIDEO:

Alen Smailagić
Izvor: YouTube/BC Partizan TV