Tačno tako!

DŽIKIĆ NAHVALIO PEŠIĆA I "ORLOVE" PRED FINALE: Ljudi, to je VELIKI rezultat!

Autor Dušan Ninković

"Svaka čast Kariju i svima redom koji su uključeni u ovo", rekao je srpski stručnjak Aleksandar Džikić.

Izvor: Mondo/Slaven Petković

Košarkaši Partizana na turniru u Banjaluci savladali su Hapoel Jerusalim u duelu srpskih trenera, Željka Obradovića i Aleksandra Džikića. Posle meča u Laktašima Obradović je čestitao reprezentaciji Srbije, a nakon sadašnjeg trenera Partizana to je učinio i bivši strateg crno-belih.

Iskusni trener upoznat je sa kvalitetom Nemaca, a pred finale koje će se igrati u nedelju od 14:40 smatra da je već napravljen neverovatan rezultat na Mundobasketu. Po njegovim rečima u finalu bi mogle da odlučuju i sudije, ali se nadamo da će bitniju ulogu imati košarkaši iz Pešićeve čete!

"Ljudi, to je veliki rezultat", počeo je Džikić, a onda se osvrnuo i na protivnika Srbije u borbi za zlato: "Ja sam manje iznenađen našim rezultatom nego ovim drugim. Nemačka je baš neprijatna. Igrom slučaja pre početka priprema bio sam u Hamburgu na klinici i imao sam priliku da ih gledam uživo. To je dobro, to izgleda dobro. Ali jedna je utakmica, evropsko je finale i mislim da je vrlo bitno koji ljudi će deliti pravdu, da vidimo kako će to biti sa sudijama. Ja mislim da je ovo veliki uspeh. Svaka im čast, od Karija pa svima dole koji su uključeni u taj program", rekao je Džikić.

Trener Hapoela prokomentarisao je i prilično neizvesni okršaj svoje ekipe koja je na kraju poražena od Partizana 86:81 pred ispunjenim tribinama u Laktašima.

"Ja mislim da je bila baš takmičarska utakmica. Nisam primetio da su oni izašli kao 'lako ćemo'. Kapiram da to se ne radi tamo, da budemo potpuni jasni, to se ne radi tamo (u Partizanu, op.a.). Mi smo sinoć igrali s Galatom, malo smo umorni. Imali smo tri utakmice u četiri dana i s te strane sam zadovoljan. Pokazali su energiju, pokazali su da žele da igraju. Super nam je bilo to što je bila puna dvorana. Bilo je to dobro i za domaćina, kao i za Partizan da potvrdi ono što misle o njima, a za nas je bilo dobro jer nam je to kao gostujuća utakmica u predsezoni što je uvek dobro. Naš cilj ovde je bio da se oprobamo sa dobrim timovima, stvarno mislim da je odličan turnir. Da bude otvoreni, da se ne dešava ono što se dešava CSKA bi bio Evroligaš, Partizan je Evroligaš, Turk Telekom je igrao finale turskog prvenstva, mi smo igrali finale Lige šampiona, Igokea je tim Lige šampiona, Galata je vrlo agresivan tim u Ligi šampiona. Jako je kvalitetan turnir i za nas je dobro da smo ovde. U ovom delu priprema ne funkcioniše sve kako će funkcionisati u toku sezone, ali nisam nezadovoljan", rekao je Džikić.

Podsećamo, Aleksandar Džikić je svojevremeno bio asistent u Beovuku, Partizanu i Minesoti, a samostalno vodio upravo Beovuk, Olimpiju, Krku, Lijetuvos Ritas, reprezentaciju Severne Makedonije, Partizan, Budućnost, Estudijantes i Hapoel, na čijoj klupi sedi od juna 2022. godine.

Sa ekipom Krke osvojio je FIBA Evročelendž kup 2011. godine, na klupi Budućnosti bio je šampion ABa lige, a ima brojne domaće trofeje u Sloveniji, Crnoj Gori i Izraelu

BONSU VIDEO: