Jeste, jeste!

"NEMAČKA? SAD JE ŠANSA!" Trener ruskog velikana presrećan: Trojica Srba su MOJI!

Autor Dušan Ninković

Trener CSKA prokomentarisao je sjajan uspjeh reprezentacije Srbije, u kojoj ima i igrača koje je on trenirao.

Izvor: Mondo/Slaven Petković

Prestižni košarkaški turnir u Banjaluci okupio je na jednom mestu nekoliko izuzetno jakih evropskih ekipa, a društvo Partizanu prave i timovi poput CSKA iz Moskve, Hapoela iz Jerusalima, Galatasaraja... Slavi se 50. rođendan Igokee, ali se prate i ostala dešavanja u svetu košarke, iako nema mnogo vremena. Tako je trener CSKA iz Moskve Emil Rajković, inače stručnjak rođen u Skoplju, prokomentarisao i rezultate Srbije na Mundobasketu.

Moskovski CSKA otvorio je rođendanski turnir Igokee na otvorenom, a i zatvoriće ga finalnim duelom u nedelju u 20 časova na terenu Nacionalnog teniskog centra u Banjaluci. "Armejci" su u petak popodne savladali Galatasaraj sa više nego ubedljivih 88:50 i tako izborili meč za prvo mjesto na turniru povodom 50 godina Igokee.

Trener CSKA Emil Rajković bio je zadovoljan posle odlične partije svoje ekipe, ali je rekao da meč nije bio fer i da razlika nije realna. "Zadovoljan sam, ima detalja koje treba da popravimo, ali mislim da danas nije bila fer utakmica, jer su oni igrali sinoć, a mi smo bili odmorni. Mislim da ovaj rezultat nije realan, to je previše. Momci su svi dobili šansu, ovo je ta faza priprema u kojoj svako treba da se dokazuje, da se uklopi tim i ovo je bio dobar dan za nas", rekao je Rajković.

Strateg moskovske ekipe je prokomentarisao i sjajan uspjeh reprezentacije Srbije koja se plasirala u finale Svetskog prvenstva pobedom nad Kanadom. Među "orlovima" je i nekoliko igrača koje je on trenirao.

"Nikola Milutinov, Davidovac i Ristić su moji igrači, od srca im čestitam, kao da sam s njima tamo. Još jedan korak, još jedan korak...", rekao je Rajković, a onda se iznenadio kada je čuo ko će biti protivnik "orlova" u borbi za trofej. "Nemačka? Sad je šansa, sad je šansa", rekao je trener CSKA.