Problem...

ZVEZDA BEZ POLA TIMA IZGUBILA U ITALIJI: Muke u napadu, crveno-beli predugo van ritma!

Autor Dušan Ninković

Aktuelni šampion Srbije imao mnogo problema u napadu i prekasno uspeo da uhvati ritam.

Izvor: MN Press

Košarkaši Crvene zvezde porazom su započeli inostranu turneju u pripremnom periodu - od aktuelnog šampiona Srbije bolji je bio Dinamo Sasari (76:71), domaćin turnira na kojem učestvuju crveno-beli. Desetkovani srpski predstavnik već je u prvoj četvrtini upao "u minus", a Italijani su prednost održavali sve do kraja susreta.

Zvezda je veoma slabo počela meč na Sardiniji i u prve dve deonice postigla je samo 28 poena, što je bilo dovoljno tek za "-9" na odmoru. Krajem drugog i u trećem periodu uhvaćen je napadački ritam i delovalo je da bi u tim trenucima crveno-beli mogli da uvedu utakmicu u egal, ali... Prilazili su na četiri poena zaostatka i uglavnom se tu zaustavljali, bez izjednačenja ili prednosti!

Tokom četvrte deonice Zvezda je bila najbliža - na samo dva poena zaostatka, ali ni u tim trenucima nije imala snage za preokret. Dinamo Sasari je odbio napade srpskog tima i stigao do pobede na turniru koji organizuje.

Podsećamo, Crvena zvezda je u ovom delu priprema bez Jaga dos Santosa, Marka Simonovića, Majka Tobija i Dejana Davidovca koji su čitavo leto proveli sa nacionalnim timovima. Takođe, put Italije nije krenuo ni Miloš Teodosić koji je povređen, pa je četa Duška Ivanovića ojačana nekadašnjim juniorom kluba Stevanom Karapandžićem koji je odradio prvi deo priprema sa ekipom, jer je trenutno bez angažmana.

Najefikasniji u redovima Crvene zvezde bio je Adam Hanga sa 15 postignutih poena, Nemanja Nedović je dodao 13, Rokas Gedraitis 12, a dvocifren je bio i Luka Mitrović sa 10. Branko Lazić je postigao šest poena, po četiri su dodali Ognjen Kuzmić, Dalibor Ilić i Šabaz Nejpir, dok je tri poena upisao Džoel Bolomboj.

BONUS VIDEO: