Košarka

PRE SVEGA, JA NISAM BIO NA NIVOU! Nikola Milutinov se oglasio: Niko sem nas i trenera nije verovao...

Autor Mladen Šolak

Srpski centar se oglasio o porazu u finalu Mundobasketa

Izvor: Mondo

Reprezentacija Srbije nije uspela da osvoji titulu prvaka sveta, jer je u finalu izgubila od Nemačke. Veliki deo posla u borbi za zlato naši rivali ostvarili su tako što su kontrolisali igru "orlova" pod košem, gde je Nikola Milutinov teško nalazio rešenja. Nakon što je uz Bogdana bio lider ekipe na Mundobasketu, u utakmici za titulu dao je samo dva poena, uz četiri skoka i četiri asistencije. Posle utakmice je rekao da je morao bolje.

"Pre svega ja nisam bio na nivou na kojem sam bio celog turnira i mnogo mi je teško zbog toga. Srebro je veliki uspeh, mislim da niko nije verovao. Pokazali smo timsku igru kroz ceo turnir i ostali smo zajedno. Ni srebro nije loše", rekao je Milutinov novinarima u miks-zoni.

Na konstatacija da su se Nemci dobro spremili za njega, srpski centar je klimnuo glavom. "Udvajali su me, pokušavao sam da nađem sebe, ritam, nisam to uspevao kroz celu utakmicu, ali šta je - tu je, moram da nastavim da radim bolje i da se spremim za sledeću godinu"

Nemci iskustvo? "Oni su imali svoj najbolji tim, sve igrače, ceo turnir su odigrali odlično, zasluženo su došli do zlatne medalje i nadamo se da ćemo sledeće godine napraviti korak više"

"Niko sem nas igrača i trenera verovatno nije verovao da može da se ostvari ovako nešto. Samo treba da radimo i da verujemo u sebe", dodao je jedan od najboljih centara u Evropi, koji će biti oslonac igre reprezentacije i narednih sezona.