NEOČEKIVANO

BJELICA DOLAZI U CRVENU ZVEZDU: Fenerbahče ne računa na njega, ponovo oblači crveno-beli dres!

Autor Nemanja Stanojčić

Nemanja Bjelica priključiće se pripremama Crvene zvezde i vrlo verovatno potpisati ugovor.

Izvor: MN Press

Nemanja Bjelica (35) priključiće se pripremama Crvene zvezde kada završi sve oko raskida ugovora sa Fenerbahčeom prenosi "Meridiansport". U turskom klubu nedavno su saopštili da ne računaju na srpskog košarkaša i Nika Kalatesa i to je jasan znak za obojicu da mogu da traže nove timove.

"Posle zvaničnog razlaza Bjelice i Fenerbahčea Nemanja bi mogao da se priključi pripremama Zvezde posle čega će biti jasnije da li će saradnja dve strane biti dugoročnija, kao što je bilo od 2008. do 2010. kada se afirmisao u dresu kluba sa Malog Kalemegdana", navodi se u tekstu.

Bjelica je u Zvezdu stigao 2008. iz anonimnog austrijskog kluba Traškišen Lajonsa. Posle dve sezone u crveno-belom dresu otišao je u Baskoniju, a onda u Fenerbahče. Odatle je otišao u NBA i igrao za Minesotu, Sakramento, Majami i Golden Stejt, pa se prošle godine vratio u Evropu i potpisao za Fener sa kojim je osvojio evroligašku titulu 2015. godine. U klub je stigao sa titulom NBA šampiona iz Voriorsa.

Nažalost, povredio se u dresu reprezentacije pre novog debija za turski tim. Onda je došlo do novih problema sa povredom i duge pauze od sedam meseci. Tek je u martu zaigrao. Što se tima Duška Ivanovića tiče, nije tajna da traže još dva igrača, na pozicji beka i krilnog centra. Nemanja upravo pokriva poziciju "četvorke"...

BONUS VIDEO: