Zvanično

BOBAN MARJANOVIĆ PRONAŠAO NOVI KLUB - VEĆ JE IGRAO ZA NJEGA! Najpoznatiji novinar objavio bombu!

Autor Marina Periškić

Srpski košarkaš Boban Marjanović igraće i naredne sezone u Hjuston roketsima, sa kojima će potpisati novi jednogodišnji ugovor.

Izvor: Profimedia

Boban Marjanović je već osam sezona deo NBA lige, a jasno je da će i narednu sezonu provesti na drugom kraju sveta. Srpskom košarkašu je krajem prošle sezone istekao ugovor sa klubom iz Teksasa, ali je postigao dogovor da još godinu dana nosi dres Hjustona. Bobanu će to biti druga sezona u ovom timu, a deveta u NBA ligi.

Marjanović je tokom prošle sezone odigrao 31 utakmicu u dresu Hjustona. Na parketu je u proseku provodio 5,5 minuta i beležio 3,3 poena, uz 1,9 skok po utakmici. Pre nego što je obukao dres Hjustona, srpski centar je tri sezone proveo u Dalasu, a prethodno je branio boje San Antonio Sparsa, Detroit Pistonsa, Los Anđeles Klipersa i Filadelfija Seventisiksersa. U Evropi Marjanović je bio član Hemofarma, Crvene zvezde, Mege, Radničkog iz Kragujevca, moskovskog CSKA i Žalgirisa.

Informaciju o saradnji Roketsa i Marjanovića otkrio je novinar ESPN Adrian Vojnarovski. Bobanov doprinos na terenu u prethodnoj sezoni nije bio impresivan, ali on je omiljeno lice u NBA franšizama za koje je nastupao. Izuzetno ga cene saigrači i protivnici, a tokom prethodne NBA sezone bio je nominovan i za prestižnu nagradu koju nikada nije osvojio neki evropski igrač.

Ostanak Bobana Marjanovića u NBA ligi znači da će kolonija srpskih igrača u predstojećem prvenstvu biti još veća. Pored najboljeg igrača lige Nikole Jokića u NBA će igrati Bogdan Bogdanović, pomenuti Marjanović, Nikola Jović, Aleksej Pokuševski i novajlije - Vasilije Micić (Oklahoma) i Filip Petrušev (Filadelfija).

BONUS VIDEO:

Boban Marjanović dobija meč
Izvor: Youtube/NBA Clips