ZANIMLJIVO

FENERBAHČE SE OGLASIO ZBOG NEMANJE BJELICE: Da li je ovo znak koji je Zvezda čekala?

Autor Nemanja Stanojčić

Nemanja Bjelica i zvanično više nije košarkaš Fenerbahčea. Očekuje se da će uskoro potpisati za Crvenu zvezdu.

Izvor: Profimedia/Nir Keidar / Anadolu Agency

Nemanja Bjelica (35) i zvanično više nije košarkaš Fenerbahčea. Turski klub se oglasio i potvrdio da je došlo do raskida ugovora. Zahvalili su mu na svemu što je uradio za tim i poželeli mu sve najbolje u karijeri. Da li je ovo ujedno i znak koji je čekala Crvena zvezda Meridianbet?

Nije tajna da je iskusni srpski košarkaš blizu povratka na Mali Kalemegdan, ali izgleda da klub nije smeo zvanično da se oglašava po tom pitanju dok se ne reši sve u vezi prekida saradnje sa Fenerom. Sada je i to završeno i trebalo bi vrlo brzo očekivati i vesti sa Malog Kalemegdana.

Bjelica je u Zvezdu stigao 2008. iz anonimnog austrijskog kluba Traškišen Lajonsa. Posle dve sezone u crveno-belom dresu otišao je u Baskoniju, a onda u Fenerbahče. Odatle je otišao u NBA i igrao za Minesotu, Sakramento, Majami i Golden Stejt, pa se prošle godine vratio u Evropu i potpisao za Fener sa kojim je osvojio evroligašku titulu 2015. godine. U klub je stigao sa titulom NBA šampiona iz Voriorsa. Nažalost, povredio se u dresu reprezentacije i onda je imao pauzu od sedam meseci i zaigrao je tek u martu.

Ovako je bilo u prvom mandatu u Zvezdi:

 BONUS VIDEO: